【深水埗區】【四季冰室】深夜時份一個人喺深水埗搵嘢食,平時諗起可能會食嘢嘅地方都閂咗門。而喺嗰個時間,直頭係連西九龍中心都已經十室九閂,因此個選擇都係得返「見到嗰啲」,見邊間仲著住燈就係嗰間,咁就嚟咗汝州街呢邊望吓。呢頭仲有幾間嘢未收,最企理嘅就係眼前嘅呢間四季冰室,所以就走咗入去。入到去見到啲宵夜餐唔太吸引,於是就叫返「招牌特餐」算喇。而侍應見我要特餐,都好心提醒我當刻已經冇晒沙嗲牛肉,不過就有鮮牛肉嘅。咁就嚟個 $48 嘅「忌廉雞湯鮮牛肉米粉」,清清哋幾好,感覺夠健康。個「北海道3.6牛乳炒滑蛋」略嫌唔夠滑,有啲麥當勞 feel,塊「火腿」正常。加 $3 要「香脆奶油豬」,係好食嘅,加埋杯「熱奶茶」成件事係幾完整嘅。就咁就梗係唔夠喉,叫多份 $40 嘅「粒粒金磚西多士」配「脆香惡魔炸雞髀」,都係飲「熱奶茶」。初初同阿姐溝通有誤會,佢以為我外賣,所以收我外賣錢同 pack 好畀我,好彩我發現得早,即刻叫佢改返,先有得上碟咋。佢唔記得畀糖漿我,不過個西多有夾花生醬,我就咁食都覺得 okay。而隻雞髀就好似炸得多咗,大家睇圖都見到佢係比較深色嘅,之但係咁嘅組合又絕對係對得住個價錢。食咗兩

佢唔記得畀糖漿我,不過個西多有夾花生醬,我就咁食都覺得 okay。而隻雞髀就好似炸得多咗,大家睇圖都見到佢係比較深色嘅,之但係咁嘅組合又絕對係對得住個價錢。食咗兩個餐,夾埋 $91,要諗返其實我係食咗二人份量。。。

(地址:深水埗汝州街243號地舖)