2024-11-28
【深水埗區】【東京の味】喺夜晚行經長沙灣,想搵啲嘢食吓。咁我一條友又好難去食朱敏記大牌檔嘅,但係見佢對面有間做日式燒肉同火鍋嘅,就過去望吓。嗰吓有啲肚餓,我見佢哋個火鍋有任食,所以就放棄咗要叫定食嘅日式燒肉而選擇咗任食火鍋。餐廳有兩邊嘅,食咩任君選擇。而任食火鍋都有好幾款,我就揀咗 $268 嘅「極上美國牛小排放題套餐」,係第二貴嘅套餐,有得食極上美國牛小排、澳洲穀飼牛肉、特選美國牛胸腹肉、北海道夢之大地豚肉、嚴選牛肉。而湯底我就揀「櫻花蝦豚骨鍋」,櫻花蝦味都可以,個味係幾出嘅。除咗可以任叫任食嘅肉類,仲有自助吧拎嘢食,估唔到佢地方唔大但啲選擇幾實在,有蠔,有蟹棒。嘢飲方面,日式、韓式都有選擇,甜品有泡芙,麵食都有幾款,有驚喜嘅。佢哋九點後做緊八折優惠,所以就算加埋一,埋單都係 $241,解吓放題癮係可以。。。(地址:長沙灣東京街31號恆邦商業大廈地下3號舖及1樓)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #ta
(地址:長沙灣東京街31號恆邦商業大廈地下3號舖及1樓)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am深水埗區 #長沙灣 #東京の味 #東京之味 #極上美國牛小排放題套餐 #極上美國牛小排 #澳洲穀飼牛肉 #特選美國牛胸腹肉 #北海道夢之大地豚肉 #嚴選牛肉 #櫻花蝦豚骨鍋 #1am1580 #1ambackup