深水埗開cafe嘅速度遠遠快過我去試嘅速度🤯今日出開去大南街買嘢行到熱,就求其揀左間cafe買杯coffee-to-go飲🥤今次就去左Colour Brown x PHVLO HATCH試試🤎門面裝修可以話係咁多間ssp cafe入面最靚最有心思,復古風設計嘅綠色門框襯上金色鐵閘,十分搶眼🚪入面就以水泥工業風作主調,有大量打卡點,難怪Weekday去都依然人潮滿滿,超高人氣🔥☕️Iced House Coffee ($30)因為見網上評價好壞參半,所以第一次都係輕嘗一杯house coffee先🥶超級冰凍嘅咖啡,入面真係好多冰😅佢地嘅house blend coffee味道偏酸同淡,咖啡味都唔出😕我個人就覺得麻麻😣感覺呢間cafe真係食環境多過食物質素😅又真係難怪網上對佢地嘅評語負面多嘅😐希望佢地食物質素會有改善,唔好浪費左呢個咁靚嘅地方啦🙇🏻‍♀️

Iced  House  Coffee

☕️Iced House Coffee ($30)