#🍎👧🏽呢間cafe主打台式fusion菜 同尖沙咀另一間cafe”鳥語”係姊妹店🍴 K11呢間座位唔算多 用餐時間90分鐘 慢慢食傾吓計都冇問題~🔸蛋蛋拉絲蛋餅🍳($68)🔸膠原滿滿熔岩飯🗻($98)🔸原隻軟殻蟹黃金鹹蛋蝴蝶粉🦀($138)蛋餅入面係超澎湃嘅芝士!🙀🤤 所以食完覺得只係食緊芝士😂 味道唔錯 但個皮比較厚實 略嫌有點難切開🤔 如果切定上枱會好啲造型成個富士山咁嘅飯 其實係西班牙黑毛豬滷肉飯🍚 呢度全部飯類都用咗小米同薏米 幾健康咁🙈加埋煙韌嘅桃膠 好特別🤣 不過調味偏咸蝴蝶粉每粒都掛滿起沙嘅鹹蛋黃😋 軟殻蟹炸得超脆!但有啲熱氣🙈🔸*桂花烏龍奶蓋茶配懸浮棉花糖🌼 ($55)🔸髒髒朱古力🍫<熱> ($48)🔸卡布奇諾☕️<熱> ($40)(*只有熱飲喔~)呢度嘅飲品款式好多🤩 👧🏽唔想飲咖啡 所以就叫咗呢杯烏龍奶蓋 賣相超可愛🥰 可惜茶味同桂花味都好淡 感覺係飲緊奶🙈(懸浮棉花糖系列☁️仲有拿鐵同鮮奶類可以揀喔~)朋友就分別叫咗Cappuccino同髒髒朱古力前者正常 後者好濃朱古力味 不過兩款特色飲品都比較細杯 顯得價錢略貴🥺********✍
#🍎👧🏽

🔸蛋蛋拉絲蛋餅🍳($68)
🔸膠原滿滿熔岩飯🗻($98)
🔸原隻軟殻蟹黃金鹹蛋蝴蝶粉🦀($138)
蛋蛋拉絲蛋餅

膠原滿滿熔岩飯

原隻軟殻蟹黃金鹹蛋蝴蝶粉

🔸*桂花烏龍奶蓋茶配懸浮棉花糖🌼 ($55)
🔸髒髒朱古力🍫<熱> ($48)
🔸卡布奇諾☕️<熱> ($40)
(*只有熱飲喔~)

桂花烏龍奶蓋茶配懸浮棉花糖

(懸浮棉花糖系列☁️仲有拿鐵同鮮奶類可以揀喔~)
髒髒朱古力<熱>

朋友就分別叫咗Cappuccino同髒髒朱古力

********
✍🏼唔知點解 呢度嘅食物(同飲品)上枱時只係偏䁔 所以喺冷氣底下好快就凍曬🥺
(結論:呢度都係啱打卡多啲 食物質素唔好抱太大期望🤭)

---------
🍴食物:5.5/10 (賣相比味道好🙈)
🏝環境:6.5/10
🛋服務:7/10