2024-12-05
【灣仔區】【How To Live Well】唔好介意呢餐飯我冇乜資料,因為其實係田慈仁同恩典妹終於結為夫婦,喺佢哋結婚之前同我哋兄弟團食咗個飯。既然係啲咁嘅飯局,我又唔想喧賓奪主,係咁霸住啲食物嚟影相,唯有低調地影。係呀,呢餐飯係佢哋請,自費嘅,但係無謂攞佢張單啦。講唔到資訊性嘅嘢就講吓味道啦,小食有 $88 嘅「吉列金文畢芝士條、吉列埃文達一口芝士粒、無花果醬」,我作為芝士控,覺得佢都唔錯。而 $158 嘅「雜錦小食拼盤」有炸薯角、南蠻漬糖醋炸雞、芝麻雞翼、豬肉香腸、炸芝士圈,味道都各有特色,可以嘅。跟住係 pizza,食咗 $148 嘅「Buffalo Mozzarella Pizza」,再加 $28 雙拼埋「Sausage Party」,兩隻味都幾好食,但個餅底好似放咗一段時間咁嘅 feel。之後 $168 嘅「明太子忌廉汁煙肉意粉」都幾好,鋸埋個扒,飲吓嘢,四個人食嘅話都 okay 嘅。。。(地址:銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場4樓414-417號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #in
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am灣仔區 #銅鑼灣 #HowToLiveWell #how #吉列金文畢芝士條 #吉列埃文達一口芝士粒 #無花果醬 #雜錦小食拼盤 #BuffaloMozzarellaPizza #九吋薄餅 #SausageParty #明太子忌廉汁煙肉意粉 #美國USDA極級西冷 #烤雜菜 #脆薯角 #PistachioBliss #1am1590 #1ambackup