2025-02-10
4樓除咗有靚仔玩滑板,原來仲有間幾有feel嘅木系cafe😍P型人表示一眼已經俾個tagline吸引咗~ 勁nice嘅職員推介咗2份招牌主菜同創意咖啡都唔錯👍🏽 近期食過最正烤雞⭐️ 柚子蜜烤春雞·燒薯 $188:事前已經起走咗雞胸骨,但火候控制得超級好,成隻春雞一分為二,完全冇燶到,肉質唔乾身,啖啖肉都好嫩滑,柚子嘅甜味仲襯托出雞肉嘅鮮味,最開心係唔使切骨,冇咁狼狽;side dish 嘅燒車厘茄勁juicy,法邊豆都好fresh。⭐️ 墨汁意大利飯·巴馬臣芝士·魷魚·南瓜 $158:墨汁飯我俾5星,勁香,墨汁煮到收水,軟硬度啱啱好,焗過嘅南瓜香氣四溢,帶點香甜。⭐️ Tonic Bloom $78 vs Chocolate $48:Tonic Bloom 係佢哋嘅招牌創意咖啡之一,用咗提子汁、蜜糖同 tonic water 加 espresso,入口微酸清新;拉花朱古力就濃郁得嚟又滑。📌How To Live Well(銅鑼灣) @希慎廣場銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場4樓414-417號舖==============================Follow @nnthrive
拉花朱古力就濃郁得嚟又滑。
📌How To Live Well(銅鑼灣) @希慎廣場
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場4樓414-417號舖
Follow @nnthrive #筷筷和你搵好西
=============================
#食在銅鑼灣 #希慎廣場 #howtolivewell
#yahoofoodhk #foodshare #topcitybitehk
#hongkongfood #香港美食地圖 #hkfoodblog
#hongkongblogger #香港美食日記 #香港美食推介 #hkfoodguide #hkfoodlover #foodiehk #picofday #nomnom