2022-08-06
『佈置靚到好似去左歐洲,一定要加Free Flow好抵玩!』灣仔和昌大押近年翻新之後d 餐廳都好吸引,今次來到呢間意大利餐廳Crust 感受一次中西文化的碰撞🇮🇹Crust 以拿坡里同Amalfi Coast的美食為主,店內裝修亦跟足意大利南部的風格,聽經理介紹連地磚都係專程由意大利運過來🧿主廚團隊係意大利人,相信味道都夠晒正宗~ 如果鍾意佢地嘅餐具仲可以去K11 Musea買添呢個夏日限定港女下午茶包括8款鹹點6款甜點,啱晒我地呢d怕太多甜品食到好漏嘅人😹嗌埋Free Flow Wine坐係度慢慢歎下傾下計,絕對係週末好去處推介 🥢Tuna tartare 🥢Fried Amalfitan baby sardine 🥢Tiramisu 🥢NEAPOLITAN BABÁ 🥢SANT’ANNA ————————————————————⦿ SUMMER “CORAL”AFTERNOON TEA (HKD488 for 2/HKD258 for 1)◎ SAVOURY SELECTIONS | 3.8/5//Avocado & salmon Finger Sandwich//Ham &
————————————————————
◎ SAVOURY SELECTIONS | 3.8/5
//Ham & mozzarella Finger Sandwich
//Beetroot & yogurt mousse Finger Sandwich
//Tuna Tartare, apple & celery - 酸酸地幾開胃, 有好多蔥都唔算辣
//Mini Alaskan crab hamburgers in pink sauce
//Fried Amalfitan baby sardine & lemon - 炸得香脆好似食薯條咁
//Mini Neapolitan pizza
//Truflle potato croquet - 有松露香,薯餅外脆內軟,薯餅裡面幾 creamy
◎ SWEETS SELECTIONS | 4/5
//Tiramisu - 超級軟身,咖啡味好濃,個人覺得甜左dd
//Lemon chantilly profiterol
//Chocolate Caprese - 鬆軟濕潤微微笠口,朱古力味濃
//NEAPOLITAN BABÁ
海綿結構吸收晒冧酒的香氣,一咬落去就嗶出嚟好正
//Self Selection - SANT’ANNA
層次感豐富的朱古力撻,有種奶泡的輕盈感,越到中間就越紥實綿密,朱古力味層層遞進
//Self Selection - 檸檬撻 🍋酸度同甜度都係爆燈嘅級別
⦿Drinks
◎ Unlimited winesfor 1.5 hours (+HKD80p.p) | 4/5
有得揀Rose sparkling, prosecco, red or white wines, 會好主動加酒,飲落好順口,唔會將貨就價
◎ Espresso Martini (+HKD50/glass) | 4/5
濃郁咖啡味,酒味又唔會太嗆
◎ Virgin Mojito (+HKD50/glass) | 3.8/5
超重薄荷味
————————————————————
♣️ Crust Italian @crust_italian
☌ 灣仔莊士敦道60-66號和昌大押地舖
◔8am-10pm
回頭率:🌕🌕🌕🌗🌑
環境:🌕🌕🌕🌗🌑
份量: 🌕🌕🌕🌗🌑
味道:🌕🌕🌕🌖🌑
價錢:HKD437.8p.p(incl. 10% service charge)