2024-10-06
碌社交平台 見到好多foodie 推介呢間餐廳,$68呢個價錢可以食到夢王和牛丼真係好吸引,lunch time 仲有$39 蔥油百搭孖蛋飯,真係糧尾恩物!坐低睇menu期間見到有唔少熟客,又聽到有客人稱主動向職員講「啲野好好食」,仲有人黎到剩係外賣炸物小食,所以就即管order 多啲,一試便知龍與鳳!🌖夢王和牛丼 $68蛋黃呈深橙色,蛋味香濃,完全唔會有蛋腥味,高級卵果然係高級卵👍🏻;和牛採用頂級A5和牛,油花分佈均勻,唔會太過油膩,口感非常軟腍🤤,仲有6️⃣大片,$68食到呢個質素真係無得投訴,如果係採用珍珠米就更perfect ~🌖豬頸肉撈丁 $48 厚切餐肉另+$18豬頸肉先蒸後煎,蒸煮期間將肥油迫出,所以食落爽口唔肥膩,但又可以達至焦脆嘅人感,高招高招🙇🏻♀️;豬頸肉汁非常惹味,望落貌似蔥油,實質內含蕎頭、蒜頭、芫茜、青辣椒等,味道較酸好開胃👍🏻。厚切餐肉真係好厚,足足有成隻手指咁粗,份量真係對得住呢個價錢!脆炸小食雙拼 $42小食名碼實價,寫到明俾你知有幾多件;炸物整體香脆唔油膩,就算凍左都依然好食~🌖炸雲吞:無論係外形定係炸皮都偏向以係舊式嘅炸蝦角,外皮較厚身,細細一粒就三粒
🌖炸雲吞:無論係外形定係炸皮都偏向以係舊式嘅炸蝦角,外皮較厚身,細細一粒就三粒蝦肉
🌖粟米墨魚餅:厚身彈牙﹐粟米份量可以略為增加
🌖蜆介鯪魚球:鯪魚球大粒飽滿有咬口,調味適中,就算唔點蜆介都夠味;蜆介鹹度較重,適合重點味道人仕
🌖脆炸鮮奶卷:平時食親炸鮮奶都係喺酒樓,點估到小店都有得賣!炸鮮奶配有煉奶進食,不過我就覺得會太甜,本身嘅味道已經夠甜,為一餐完美作結
大量腐乳!醬王之選!
叫左去濕茶同埋清心火,兩者味道相似,口味清淡,容易入口,小朋友唔會抗拒。