2023-11-22
【珀麗灣Oma’s Kitchen |🏝️小島浪漫減壓隨意門🥰🥰🫶🏻】生活壓力太大,城市急促嘅步伐有時令人焦慮不安,想放工後輕鬆下cheer up自己!海灘+夜景+晚餐…….💡我諗到喇!去馬灣食飯!就係葵芳新都會廣場旁邊乘坐專車,25分鐘就到,好似隨意門方便。葵芳及青衣有巴士,荃灣、中環仲可以乘船到馬灣,又可以乘的士前往,行幾分鐘就到咗珀麗灣。我係葵芳新都會廣場上珀麗灣專車,短短二十五分鐘左右就去到舒服寧靜嘅珀麗灣商場,好有小島度假感覺,最緊要係望住好靚嘅青馬大橋,同遼闊的海灘。食咗咩🇩🇪德國烤豬腿薯蓉+五式香腸拼盤配薯餅德國腸多款式又好食再加埋德國名物烤豬腿,好豐富勁大碟,腸仔口味多總有一款啱你,豬腿由廚師細心地起肉預切件,免卻咗切開嘅煩惱,燒得金黃又唔油,豬皮好脆口,超滿意,配啤酒最夾👍🏻薯餅喜出望外嘅好食,一條條分明嘅薯仔絲,幼身得嚟好爽口,有衝動想追加!..🇩🇪魷魚圈同樣炸得金黃出色,外脆香口,魷魚煙煙韌韌,點茄汁食食得好開心!..🇩🇪1664 Blanc|Erdinger Weißbier 1664嘅果香,好啱女仔飲。Erdinger小麥黑啤,啤嘅香味出嚟。餐廳有室內室外兩大部
食咗咩
🇩🇪德國烤豬腿薯蓉+五式香腸拼盤配薯餅
德國腸多款式又好食再加埋德國名物烤豬腿,好豐富勁大碟,腸仔口味多總有一款啱你,豬腿由廚師細心地起肉預切件,免卻咗切開嘅煩惱,燒得金黃又唔油,豬皮好脆口,超滿意,配啤酒最夾👍🏻薯餅喜出望外嘅好食,一條條分明嘅薯仔絲,幼身得嚟好爽口,有衝動想追加! .
🇩🇪魷魚圈
1664嘅果香,好啱女仔飲。
Erdinger小麥黑啤,啤嘅香味出嚟。
餐廳有室內室外兩大部分,我想近距離接觸到海灘,所以揀咗戶外,其實都係有蓋位置嚟,但真係無阻擋地與靚景共晉晚餐。
生活上、工作上我係需要近距離接觸受情緒影響嘅人及不同程度嘅SEN學童及學生家長,提供訓練及輔導,有機會去也盡力為佢哋平權、發聲,甚至向社區人士傳遞多啲概念,多一份諒解及包容非常重要。
望住大海🌊好似俾到我自己一份鼓勵,btw,呢度真係好靚好浪漫呀!期望下次再嚟!
#馬灣 #馬灣餐廳 #馬灣美食 #海景餐廳 #夜景餐廳 #挪亞方舟 #omaskitchen #珀麗灣 #海灘 #行沙灘 #香港