呢間米芝蓮餐廳隱沒於西環的小街之中, 我同大少完全係靠佢喺Openrice完勝嘅紀錄先咁易search到佢。但其實距離地鐵站的路程只係幾分鐘我對於印度菜嘅記憶只停留於重慶大廈:嘈雜亂、服務衛生十分麻麻而呢度係剛剛相反!靜、乾淨、侍應都是印度人但有禮主餐牌有中文的,唔使擔心第一味小食:pani puri ($60)印度街頭小食外脆, 入面裝住啲類似薯仔粒同豆, 同埋脆口嘅粒粒食嘅時候要倒埋壺入面嘅醬汁一齊食, 個汁酸酸甜甜的, 倒咗好味啲非常精緻同特別再嚟嘅係鐵板烤羊肉卷 ($98 )驚喜!擺得靚靚之餘羊肉入面仲keep住juicy架!!配合淡淡香料的味道~推介!烤餅 (蒜蓉味) $26好香, 熱烘烘的新鮮上枱咬有蒜蓉的位置勁正 Chicken Korma 被男友形容為神之咖哩講真,$88嚟講, 個份量係俾想像中少嘅但以味道計絕對值得入口非常creamy, 辣度輕微, 食得出撈咗唔同香料,香到不得了. 用嚟送個烤餅係一流之選飲品嗌咗mango Lassi($48 ) 同 rose milk Lassi ($48)前者有超濃芒果味, 後者的玫瑰味都屬於濃的.整體感覺良好係會再回頭的食店.
呢間米芝蓮餐廳隱沒於西環的小街之中,

但其實距離地鐵站的路程只係幾分鐘
我對於印度菜嘅記憶只停留於重慶大廈:

嘈雜亂、服務衛生十分麻麻

而呢度係剛剛相反!

靜、乾淨、侍應都是印度人但有禮

主餐牌有中文的,唔使擔心

第一味小食:pani puri ($60)
印度街頭小食

外脆, 入面裝住啲類似薯仔粒同豆, 同埋脆口嘅粒粒

食嘅時候要倒埋壺入面嘅醬汁一齊食,

個汁酸酸甜甜的, 倒咗好味啲

非常精緻同特別

再嚟嘅係鐵板烤羊肉卷 ($98 )
驚喜!擺得靚靚之餘

羊肉入面仲keep住juicy架!!

配合淡淡香料的味道~推介!

烤餅 (蒜蓉味) $26

好香, 熱烘烘的新鮮上枱

咬有蒜蓉的位置勁正

Chicken Korma

被男友形容為神之咖哩

講真,$88嚟講, 個份量係俾想像中少嘅

但以味道計絕對值得

入口非常creamy, 辣度輕微, 食得出撈咗唔同香料,

香到不得了.

用嚟送個烤餅係一流之選

前者有超濃芒果味,

後者的玫瑰味都屬於濃的.
整體感覺良好
係會再回頭的食店.

$200 (Dinner)
  • 烤餅
  • Chicken Korma