2022-09-28
【精緻迷你戚風蛋糕🎂】每次經過呢間戚風蛋糕店,都會俾佢色彩繽紛嘅蛋糕🎂吸引目光👀 款式超過25款,除左普通size蛋糕,佢哋signature細蛋糕,就啱晒我呢啲咁貪心嘅人😂 一次可以食多幾款!材料採用上乘食材: 北海道 Nakazawa忌廉🍰 日本麵粉🤩新鮮雞蛋🥚 🍑日本白桃蛋糕🍑先試比較淡味嘅白桃😊 桃肉新鮮口感,蛋糕淡淡嘅桃香,整體感覺清新🍈日本赤肉蜜瓜🍈呢個絕對係encore之選!新鮮生果嘅清甜,比預期更有驚喜,真係食到停唔到口😍 芳醇清甜嘅赤肉蜜瓜甜度高,連鬆軟蛋糕一齊食真係享受。哩款係限定款,有興趣嘅朋友快啲去試吓啦!☕️英國伯爵茶☕️外型非常討好😆一眼見到已決定要佢!伯爵茶嘅味道非常濃郁,感受到伯爵茶嘅份量非常豐厚,享用時亦聞到陣陣香氣🍫雙重朱古力🍫最後嚟到我最鍾意嘅朱古力味🥰濃濃嘅朱古力味蛋糕,配合微微苦澀嘅夾心朱古力醬🍫,再加上面方形朱古力脆脆,蛋糕口感非常豐富!
🍑日本白桃蛋糕🍑
🍈日本赤肉蜜瓜🍈