𝐀𝐌𝐏𝐋𝐈𝐅𝐈𝐄𝐑 𝐒𝐈𝐆𝐍𝐀𝐓𝐔𝐑𝐄 𝐒𝐄𝐓 ($𝟏𝟎𝟖𝟖 𝐟𝐨𝐫 𝟐)🅢🅣🅐🅡🅣🅔🅡▫ 精選新鮮生蠔 4pcs生蠔海水味偏重,搭配埋檸檬汁,可以吊到個鮮味出嚟,食落口幾爽甜~▫ 蒜香牛油田螺酥皮盒牛油酥皮牛油味幾香,個皮如果再鬆脆啲就會更加好☺️不過田螺幾新鮮彈牙,而且份量都幾多🥰▫ 香煎鵝肝鵝肝火候控制得好,煎得外邊有點焦脆,但咬落中間係細滑軟心嘅😍肥美鵝肝配埋薄脆多士同焦糖蘋果,感覺一啲都唔膩,好滿足😆🅢🅞🅤🅟 ▫ 蟹肉龍蝦濃湯味道幾濃郁,有少少蟹肉碎同龍蝦肉,飲落口感順滑~🅜🅐🅘🅝 🅓🅘🅢🅗🅔🅢▫ 原隻法式龍蝦米多呢隻龍蝦個面用咗啲芝士同埋類似沙律醬嘅醬汁做配搭,龍蝦肉食落口爽口彈牙😍好有鮮味,再加埋啲酸酸甜甜嘅醬,好開胃🥰▫ 慢煮美國威靈頓牛柳威靈頓牛柳有兩件,外層牛油酥皮非常鬆化,帶濃郁牛油香,裏面包住蘑菇醬同埋parma ham,香口 當然仲有主角慢煮牛柳😍鮮嫩粉紅色食落口層次豐富,口感濃郁,牛柳咬落都都唔會韌,食完呢件夠晒飽肚😆配菜菠菜同烤蒜頭🅓🅐🅘🅛🅨 🅢🅔🅣 🅓🅔🅢🅢🅔🅡🅣 ▫ 泡芙泡芙裏面裝咗好多cream,如果鍾意食cream嘅人士會覺得好滿足🥰凍檸茶兩杯總結:

🅢🅣🅐🅡🅣🅔🅡
▫ 精選新鮮生蠔 4pcs
法國生蠔

▫ 蒜香牛油田螺酥皮盒
蒜香牛油田螺酥皮盒

▫ 香煎鵝肝
香煎鵝肝

🅢🅞🅤🅟 ▫ 蟹肉龍蝦濃湯
味道幾濃郁,有少少蟹肉碎同龍蝦肉,飲落口感順滑~
蟹肉龍蝦濃湯

🅜🅐🅘🅝 🅓🅘🅢🅗🅔🅢
▫ 原隻法式龍蝦米多
原隻法式龍蝦米多

▫ 慢煮美國威靈頓牛柳

🅓🅐🅘🅛🅨 🅢🅔🅣 🅓🅔🅢🅢🅔🅡🅣 ▫ 泡芙
是日精選甜品

凍檸茶兩杯

總結:食物擺盤精緻有心思,呢個set有齊前菜、湯、主菜、飲品同甜品,想平價偽fine dining嚟呢度約會啦!
法國生蠔
蒜香牛油田螺酥皮盒