2016-10-10 1808 views
是日賴生生日,屈小姐又精心準備左一連串驚喜比賴生,佢一早為左dinner做左好耐research! 趁賴生生日,帶左賴生食佢人生第一次既米芝蓮 - 羅勒印度餐廳!今日屈小姐仲陪左賴生去海洋公園玩添,一向好驚鬼既佢,居然陪到賴生入夜😂😂,D鬼出晒黎嚇死佢。亦因為玩夜左,屈小姐好細心咁打左去改booking time😄😄去到既時候,早左少少,所以要等一等,10分鐘左右啦,佢比定個menu我地睇,不過其實我地一早諗左食咩嫁啦1) Black Truffle Naan 黑松露烤餅 (2星)- 可以話,完全無黑松露既味道,得好微薄既香氣,我覺得食原味仲冇咁嬲嬲豬,因為應該同原味係冇分別,完全比openrice之前啲食評呃左- 唯一可取就係塊餅勁煙un…- 點咖哩食把啦2) Cheese Naan 芝士烤餅 (2星)- 一樣,又係冇乜芝士味- 雖然你見到d芝士(面頭有+溶晒+夾起拉絲),但你只係會食到少少芝士味,但比黑松露果隻多- 點咖哩吧,少年3) Beef Masala 瑪莎拉牛肉 (3.5星)- 單純論個汁既味道,其實可以既…用黎點Naan都好食既,少少辣但香濃既- 一份大約有一個拳頭既牛肉
是日賴生生日,屈小姐又精心準備左一連串驚喜比賴生
,佢一早為左dinner做左好耐research

去到既時候,早左少少,所以要等一等,10分鐘左右啦
,佢比定個menu我地睇,不過其實我地一早諗左食咩嫁啦

- 唯一可取就係塊餅勁煙un…

- 點咖哩食把啦

2) Cheese Naan 芝士烤餅 (2星)

- 一樣,又係冇乜芝士味

- 點咖哩吧,少年

3) Beef Masala 瑪莎拉牛肉 (3.5星)

- 一份大約有一個拳頭既牛肉(切成6-7粒左右),份量還可以

- 但係6粒入面,有2/3粒超un…過熟

- 做唔到連d牛肉味都滲入個汁度

4) Lamb with Indian spices 香草羊肉 (4星)

- 呢個醬汁,我覺得豐富少少,因為佢加左蕃茄去整,食落除左咖哩香,辣外,帶點微酸,幾開胃

- 羊肉處理得比牛肉好,無咁un 亦唔酥

- 不過都係做唔到將羊肉味滲入個汁度

5) Fish Tikka 烤無骨魚 (4.5星)

- 最辣反而係呢味! 好惹味,岩晒賴生

- 魚肉好特別,有唔同口感既,應該係唔同位置,有d會似龍躉炒球既口感,有d彈口d,會接近食蝦既口感

- 同埋好多菜上呀,有椰菜,紅蘿蔔同紫洋蔥,夾埋d魚肉食好正

- 另外既係,佢有跟一兜仔乳酪醬,少少酸酸甜甜,好岩屈小姐用黎點,中和番佢個辣度
唔係就辣死佢lu 🙈🙈),同埋點左都幾好食,多個層次!

題外話 : 呢間餐廳坐得舒服,但枱同枱之間都近,大部份客人講野都細細聲,唔會騷擾到人,可惜既係…我地其中一邊果枱…,牛咁大聲,搞到我地傾唔到計
全晚聽佢地講野

追加: 瘦果個waiter好好,肥果個就態度麻麻,不過佢地全部都好似好趕住收起d野咁😂😂😂😂

#多謝妳細心既安排

香草羊肉
烤無骨魚
2016-10-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$190 (Dinner)
Celebration
Birthday