2021-01-23
想食下燒肉,呢間喺海港城新開嘅燒肉店💫 裝修以傳統韓式建築配上LED屏幕製造特別嘅視覺效果,環境舒服咁慢慢試咗好多唔同嘅嘢食😙 當中最推介嘅就係 特級牛肋骨 同 壽喜燒和牛 💎 壽喜燒日本和牛西冷 望落去啲油花超靚🤩 侍應即場煮起特製燒汁,再輕快將和牛煮好,包住飯團仔👀 肉質軟嫩配上蛋黃夾豉油嘅醬汁,好滿足呀❗️食多幾塊都仲得🤤雪花韓式牛肋骨 嘅肉同雪花嘅色又係勁靚,以鑽石形切割有助醃製入味同受熱,燒到半至七成到就啱啱好,嫩口肉質又多汁,就咁點海鹽都好好味😍汁燒上牛肋肉 切成一件件,較厚身燒起上嚟更加容易鎖住肉汁,較有咬口嘅質感👍🏻韓式豬排骨 好有豬肉鮮味🐖 有醬汁醃製過令味道更加多啲層次👏🏻雞爽肉 食落甜甜地似用梨汁醃過咁🍐 入口係爽滑彈牙嘅效果,下次韓燒都會再食😋阿根廷天使紅蝦 都好新鮮,燒完肉質都好彈牙鮮甜,值得一試🦐泡菜湯 都係我好鍾意嘅嘢,以佢自家製嘅泡菜,配上嫩滑嘅豆腐🥘 酸酸辣辣咁樣超級開胃,好飽嘅時候都忍唔住食多幾啖🤰🏻韓式燜太刀魚 都係以泡菜做底,當中太刀魚燜得軟淋,第一次食咁樣嘅配搭,幾特別,有啲骨要注意一下🐟同埋想講佢嘅5款前菜,幾款都唔錯,自家製嘅泡菜微辣爽脆好快
當中最推介嘅就係 特級牛肋骨 同 壽喜燒和牛 💎
汁燒上牛肋肉
韓式豬排骨
雞爽肉
阿根廷天使紅蝦 都好新鮮,燒完肉質都好彈牙鮮甜,值得一試🦐
阿根廷天使紅蝦
泡菜湯
韓式燜太刀魚
同埋想講佢嘅5款前菜,幾款都唔錯,自家製嘅泡菜微辣爽脆好快俾我食晒👍🏻 環境有大量梳化位,而成程都唔覺油煙味,同時侍應態度又好nice,大家有機會可以試吓😬