星期五放工,想食番餐好啲,但又已經好鬼攰,好想快啲番屋企,咁可以點算?答案就係買外賣lol當然,話明想食好啲,就緊係唔係茶記外賣啦!上網望一望,見到原來Goobne Chicken仲有仲緊外賣9折優惠,只要叫一客烤雞再加一客小食外賣就有九折。之前一直都想試不過又未有機會,咁就襯住今次試下啦!揀左三樣食物,係兩款烤雞加一款小食,即其中一份烤雞就要比番正價。因為我地總共有三個人食,如果淨係一雞一小食又好似少左啲啲,兩雞兩小食又好似太多了lol所以唔緊要啦,決定叫三樣!但發現原來每樣都超大份呀,一個小女子就要抽住手袋+電腦+兩大袋外賣去搭車哈哈。幸好車程好近,十分鐘就回到家,所以啲食物仲係暖粒粒,完全唔洗翻熱。韓式炒粉絲雞蛋卷 $148先講小食,蛋卷有兩款,另一款唔記得叫咩名,但見呢款入面有炒粉絲我都幾有興趣,所以就揀左呢個。多層既蛋卷好實淨,而且好足料,蛋非常嫩滑,咬落口係軟綿綿架!而且入面仲包有半溶既芝士,上面再淋想茄醬同芥末醬,口感同味道確實冇得彈。蜜糖咖哩烤雞 $168兩款烤雞入面我比較喜歡呢個蜜糖咖哩烤雞,開頭仲諗甜既蜜糖同辣既咖哩會唔會唔夾呢?結果發現,擔心是多餘的,兩者的味道非

答案就係買外賣lol

當然,話明想食好啲,就緊係唔係茶記外賣啦!

之前一直都想試不過又未有機會,咁就襯住今次試下啦!

所以唔緊要啦,決定叫三樣!

韓式炒粉絲雞蛋卷 $148
韓式炒粉絲雞蛋卷

蜜糖咖哩烤雞 $168
蜜糖咖哩烤雞
結果發現,擔心是多餘的,兩者的味道非常搭配,誰都沒有搶著做主角,而係互相提味。

甜甜辣辣的實在好惹味,雞皮烤得香脆,雞肉又juicy又嫩滑,一啲都唔乾,感覺還冇炸雞咁熱氣添!

深層芝士烤雞 $188
深層芝士烤雞
雖然相比起蜜糖咖哩烤雞,呢款係冇咁得我歡心,但同樣烤得很出色。
雞面完完全全地佈滿芝士粉,帶著咸咸甜甜的味道,同樣烤得外脆內軟,每一啖都充滿住芝士味!

無論烤雞定炸雞都好,火候同溫度都要拿捏得恰到好處,這間店確實做到了!

酸蘿蔔
隨雞附上酸蘿蔔,我本身不太喜歡這類食物,但很快被家人吃光光,證明味道都應該唔錯。
2017-03-24
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$150 (Dinner)
韓式炒粉絲雞蛋卷
深層芝士烤雞