2021-10-10
Tang’s Living Group旗下7間餐廳與雀巢®全新素肉品牌Harvest Gourmet® 首次合作一系列素食餐單,以素食為主題設計左一個自助餐區域!🤩 今次試既呢間就係其中!第1次食buffet會有個素食專區🥰Harvest Gourmet®素肉既好處係高蛋白質,採用非基因改造大豆,膳食纖維來源👍🏻 好鼓勵人食多啲素食少啲動物產品,對環境好低碳飲食!®全新素肉品牌Harvest Gourmet® 素食區🥗:♦️芝士素牛肉漢堡捲餅配薯條及涼拌捲心菜𝐺𝑟𝑖𝑙𝑙𝑒𝑑 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 𝑎𝑛𝑑 𝑉𝑒𝑔𝑎𝑛 𝐵𝑒𝑒𝑓 𝐵𝑢𝑟𝑟𝑖𝑡𝑜 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐹𝑟𝑖𝑒𝑠 𝑎𝑛𝑑 𝐶𝑜𝑙𝑒𝑠𝑙𝑎𝑤Vegan主菜會有威靈頓素牛肉/芝士素牛肉漢堡捲餅配薯條及涼拌捲心菜/素肉千層麵,每日只會提供其中一款,而今日我撞岩既係素牛肉漢堡🍔,仲配埋薯條☺️ 賣相十分好👍🏻♦️泰式素肉碎柚子沙律𝑇ℎ𝑎𝑖 𝑉𝑒𝑔𝑎𝑛 𝑀𝑖𝑛𝑐𝑒 𝑃𝑜𝑟𝑘 𝑎𝑛𝑑 𝑃𝑜𝑚𝑒𝑙𝑜 𝑆𝑎𝑙𝑎𝑑♦️越式米紙素雞塊春卷配生菜𝑉𝑖𝑒𝑡𝑛𝑎𝑚𝑒𝑠𝑒 𝑅𝑖𝑐𝑒 𝑃𝑎𝑝𝑒𝑟 𝑅𝑜𝑙𝑙𝑒𝑑 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑉𝑒𝑔𝑎𝑛 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑁𝑢𝑔𝑔𝑒𝑡𝑠 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐿𝑒𝑡𝑡𝑢
®全新素肉品牌Harvest Gourmet® 素食區🥗:
♦️芝士素牛肉漢堡捲餅配薯條及涼拌捲心菜
♦️泰式素肉碎柚子沙律
♦️越式米紙素雞塊春卷配生菜
𝑉𝑖𝑒𝑡𝑛𝑎𝑚𝑒𝑠𝑒 𝑅𝑖𝑐𝑒 𝑃𝑎𝑝𝑒𝑟 𝑅𝑜𝑙𝑙𝑒𝑑 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑉𝑒𝑔𝑎𝑛 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑁𝑢𝑔𝑔𝑒𝑡𝑠 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐿𝑒𝑡𝑡𝑢𝑐𝑒
沙律吧就會有以上2款,泰式同越式風味都係有少少微辣,唔係好食得辣既都食到☺️ 素食唔洗咁沉悶,辣辣地又惹味啲!
其他美食,海鮮、生蠔及刺身