2024-10-29
【萬聖節必去‼ 海濱高質打卡西餐 🎃👻】一入大門口已經見到萬聖節嘅裝飾,好有節日氣氛!店內簡約的純白風亦讓人好舒服,餐廳仲有好大嘅露天空間,除咗有大型充氣南瓜🎃俾你打卡,你同朋友亦可以係度飲酒傾計chill🚬更值得一提嘅係,餐廳嘅服務好高質♥️店員好細心同仔細介紹餐廳美食,我唔小心倒瀉飲料,店員即刻留意到然後過嚟幫手,真係反應好快同埋好關顧到食客嘅需要👍🏻👍🏻食物造型同味道一樣咁掂,我哋就叫咗:🔶香煎鵝肝配香脆多士鵝肝外脆內嫩,口感豐富,搭配的香脆多士更增添層次感。多士的黃油香味與鵝肝的鮮美相當合拍😋。🔷紅酒燉牛面頰意粉牛面頰燉得極為軟嫩,紅酒的香氣恰到好處,意粉吸收了燉汁的精華,每一口都令人滿足,好滋味🥰🔶蜜汁燒焗花雕醉香雞(切件上)雞肉外皮酥脆,內裡多汁,蜜汁的甜味與花雕酒的香氣交融,回味無窮😋。而薯蓉亦好綿滑😝😝。🔷柚子檸檬碟豆花梳打飲品清新爽口,柚子的微苦與檸檬的酸味相互平衡,清爽無比,特別適合於餐後解膩。🔶利賓納荔枝乳酸梳打飲品帶有淡淡的荔枝香氣,乳酸的酸味使其更加清新,好特別嘅飲品搭配😚。#Laglag美食推介 #foodielagblah觀塘#foodielagblah西餐
食物造型同味道一樣咁掂,我哋就叫咗:
🔶香煎鵝肝配香脆多士
🔷紅酒燉牛面頰意粉
🔶蜜汁燒焗花雕醉香雞(切件上)
🔷柚子檸檬碟豆花梳打
🔶利賓納荔枝乳酸梳打
#Laglag美食推介
📍:GAVI (觀塘)
觀塘偉業街180號Two Harbour Square 1樓
#觀塘#觀塘美食#觀塘西餐#浪漫西餐#情調餐廳#萬聖節餐廳#萬聖節#萬聖節慶祝#打卡餐廳