Cafe位於屋邨商場地鋪,係葵涌廣場斜對面,葵芳地鐵站行2分鐘左右就到,不設訂座,假日有機會需要等位。裝修以白色拼木系為主調,唔會過於花巧,簡簡單單感覺幾舒適,當日侍應安排左Bar枱位置,矮小既小編平時一定Say No,點解今次又肯坐,因為張凳有得較高低,依個位幾貼心。————————————♥———————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -♥️ 古法卡邦尼亞意粉🍝 $118有別於一般食開港式味道,古法卡邦尼做法蛋黃+煙肉+芝士+意粉mix埋一齊。意粉擺盤好靚,令到小編期望都高左,醬汁太濃稠完全冇蛋香味,煙肉偏咸。♥️ 蒜香雞翼 加配$20蒜味濃郁🧄雞翼煎得香脆,味道雖然唔錯但如果知道係$20/2隻係唔會加配既。♥️ 法國黑松露蘑菇貓耳朵粉 (素) $98醬汁調味唔錯,不過橄欖油落得太多,未食到一半已經覺得膩,而且貓耳朵粉非常掛汁,就係因為依個特質令到油膩感加強左。♥️ 牛奶咖啡☕️ $42Latte上面有個靚靚拉花,味道正常冇乜特別。♥️ 焦糖咖啡(冷) $60飲品一上枱有種好邪惡既感覺,上面有幾粒爆谷加焦糖

————————————♥———————————

♥️ 古法卡邦尼亞意粉🍝 $118

♥️ 蒜香雞翼 加配$20

♥️ 法國黑松露蘑菇貓耳朵粉 (素) $98

♥️ 牛奶咖啡☕️ $42
Latte上面有個靚靚拉花,味道正常冇乜特別。

♥️ 焦糖咖啡(冷) $60
飲品一上枱有種好邪惡既感覺,上面有幾粒爆谷加焦糖醬,咖啡味不太濃郁。

整體環境唔錯適合打卡,本來諗著食完正餐叫甜品,但食物味道好一般,所以放棄左,價格偏貴同食物質素唔成正比,用餐時間有限制🚫唔適合聚會傾偈。
————————————♥———————————