2023-05-27
2018 views
【被驚艷到🌟 甜品超驚喜、有水準!閨蜜聚會之選👯♀️】推薦程度:●●●●◐抵食程度:●●●●○———環境好舒服,適合同朋友嚟聚會、傾偈❤️ 整體甜食比鹹食出色,好食嘅程度係:專登嚟食甜品都值得🥺✨ 🌟 〈推薦〉開心果巴斯克軟心蛋糕|$68暫時食過最好食嘅開心果味basque⁉️ 入口慢慢化開,好似食緊雪糕咁細滑✨ 種creamy唔會太膩,唔會漿住喺口!開心果味係後繼先會散發,其後成個口腔都充斥住濃郁果仁味🤤 整體唔太甜,而且比一般件裝蛋糕大塊舊,CP值完勝💯🌟 〈推薦〉黑芝麻麻糬卷蛋|$62麻糬軟糯,chewy得嚟唔會檫子膠咁,好軟身、軟熟🙌🏻 卷蛋好軟熟,回彈力唔錯,而且濕潤度適中,唔乾✨ 加埋黑芝麻醬成件事味勁濃厚、出眾!同行朋友係黑芝麻愛好者,都表示好濃稠、好滿意🥰 唯獨係卷蛋嚟講價錢偏貴少少🤏🏻 只可以話千金難買心頭好了🤣 🥗 香芒柚子大蝦沙律(和風柚子汁)|$128芒果香甜;大蝦肉質彈牙;連埋菜底同醬汁食非常清新、開胃✨ 另外仲有個秘製芒果醬,希望下次有機會試埋🤤🍝 青醬雞肉扁意粉|$108雞肉嫩身唔鞋口,份量比預期中多👍🏻 意粉生熟度係正中紅心:剛剛好熟、咬落冇骨唔硬,而且有啲
推薦程度:●●●●◐
抵食程度:●●●●○
———
雞肉嫩身唔鞋口,份量比預期中多👍🏻 意粉生熟度係正中紅心:剛剛好熟、咬落冇骨唔硬,而且有啲咀嚼感同帶爽彈感💯 醬料味道同份量都拿捏得好好,食到最後都有醬料拌食🥰 菜款上唔特別,但細節位做得唔錯,所以值得一試✨
其實店員都有提醒我哋要盡快享用,不過我哋都掛住影相,耽誤咗少少時間🤏🏻 但以往食過就算攤涼咗嘅bagel,都唔係韌到齒唔開🥺 不論係面頭/墊底嗰塊貝果,都係超級韌🥺 餡料係好足,但太多餡同時令bagel冇辦法一啖品嚐晒咁多層,最終都係要分層食~ 整個體驗都一般,所以呢款個人唔太推薦🙏🏻
叫咗少甜,所以唔算太甜🙌🏻 熱情果味好香,壟斷咗個嗅覺同味覺,所以飲唔出仲有咩水果😛 整體係小清新、微甜,好似戀愛咁(笑)💖