2024-09-23 163 views
灣仔謝斐道食肆林立,但見到一家舖面幾吸引的Cafe,所以入去睇吓點?👀👀👅Latter英式全日早餐內容豐富→沙律🥗、德國腸、培根🥓、滑蛋、蕃茄🍅、牛油果🥑、栗米三色藜麥、士多啤梨🍓、藍莓🫐。仲有酸種麵包——酸種麵包聽講有唔少好處:🍞營養比一般麵包豐富、容易消化且有益腸道。🍞有助吸收礦物質和抗氧化物。🍞升糖指數低,適合keep fit一族。再提吓沙律🥗菜的醬汁是酸尾尾沙律油而不是易出水的沙律醬,讓口感更加fresh爽和更加滋味!👅明太子帶子扁意粉🍝麵條爽而滑不太漏膩。雞髀菇和靈芝菇好軟熟入味。灸燒明太子鹹香起沙好吸引。日本帶子鮮美可口,加埋洋葱🧅蒜蓉🧄溝忌廉,整碟配搭很上乘,確係精品!👍👍👍☕️動物派對拿鐵Latte 入口陣陣幽香,小熊仔🐻很cutie 可愛😍!☕️動物派對Mocha濃厚咖啡味,可能加埋小熊啤啤,感覺有點甜!建議各位可以把bear分開放入口!😜😜🍰柚子芝士蛋糕Cheesecake 一向俾人好漏嘅印象,不過這個cake加咗柚子,甜酸的分子卻把膩的感覺一掃而空!真係有諗頭啊!👏🏼👏🏼👏🏼店舖員工侍應都係好nice,有問必答且服侍周到!👍👍清水帶有檸檬🍋味,入到Latter Caf

👅Latter英式全日早餐
🍞營養比一般麵包豐富、容易消化且有益腸道。
🍞有助吸收礦物質和抗氧化物。
🍞升糖指數低,適合keep fit一族。

👅明太子帶子扁意粉🍝

☕️動物派對拿鐵Latte
入口陣陣幽香,小熊仔🐻很cutie 可愛😍!
☕️動物派對Mocha

🍰柚子芝士蛋糕

店舖員工侍應都係好nice,有問必答且服侍周到!👍👍清水帶有檸檬🍋味,入到Latter Cafe真係好舒服!好relax 啊?

#灣仔謝斐道151-153號金聲大廈地下E號舖
#酸種麵包

• 有營全日早餐
  • Latter 全日早餐
3 day(s) ago 0 views
放假就梗係要去Cafe hopping啦!今次揀咗呢間位於灣仔嘅奶油色調咖啡店,唔單止打卡靚,食物都非常高質~.✨mocha✨焦糖燉蛋咖啡呢杯咖啡幾特別,焦糖燉蛋同咖啡都幾match❤️✨Latter全日早餐炒蛋整得好滑溜,仲有我最鍾意嘅牛油果同bacon,超滿足!✨泡菜大蝦蟹籽扁意粉泡菜味辣辣地好好食,蟹籽增加咗成個意粉嘅口感,大蝦新鮮爽口✨巴斯克芝士蛋糕芝士味好濃郁,仲有綿滑嘅奶蓋!.📍 Latter Cafe (灣仔)灣仔謝斐道151-153號金聲大廈地下E號舖
✨mocha
✨焦糖燉蛋咖啡
呢杯咖啡幾特別,焦糖燉蛋同咖啡都幾match❤️
✨Latter全日早餐
炒蛋整得好滑溜,仲有我最鍾意嘅牛油果同bacon,超滿足!
✨泡菜大蝦蟹籽扁意粉
泡菜味辣辣地好好食,蟹籽增加咗成個意粉嘅口感,大蝦新鮮爽口
✨巴斯克芝士蛋糕
芝士味好濃郁,仲有綿滑嘅奶蓋!
📍 Latter Cafe (灣仔)
灣仔謝斐道151-153號金聲大廈地下E號舖
3 day(s) ago 0 views
放假瞓晏啲,過咗lunch hour過嚟食嘢,好多人喎,好在啱啱有最後兩個位!奶油黃歐陸風裝潢,環境舒適,打卡位都唔少,見好多客都忍唔住影返張相😊到訪時將近萬聖節🎃四圍都有花🌷“煙三文魚牛油角炒蛋貝果”Bagle口感煙韌,炒蛋嫩滑多汁,三文魚同牛油果組合本來就無敵,只要夠新鮮已經好味~ 好足料👍🏻“雜莓香蕉果仁乳酪碗”叫咗個Yogurt Bowl同朋友share🥣實物比想像中大碗,因為去過唔同cafe食過都細細碗😶‍🌫️乳酪加雜莓、香蕉同果仁,口感幾豐富!“泡菜大蝦蟹籽辣扁意粉”意粉配🌶泡菜嘅酸酸辣辣,食完唔會覺得好漏蝦有5隻,爽口;蟹籽份量慷慨,滿口脆卜卜“動物派對盲盒Latte”揀飲品時見到餐牌有咁cute嘅盲盒公仔咖啡,忍唔住叫返杯;咖啡上面漂浮立體造型棉花糖,卡哇伊呢~ 未食已經係eye candy!味道OK🧡朱古力鮮奶

到訪時將近萬聖節🎃

四圍都有花🌷

“煙三文魚牛油角炒蛋貝果”

“雜莓香蕉果仁乳酪碗”

“泡菜大蝦蟹籽辣扁意粉”
意粉配🌶泡菜嘅酸酸辣辣,食完唔會覺得好漏

蝦有5隻,爽口;蟹籽份量慷慨,滿口脆卜卜

“動物派對盲盒Latte”

朱古力鮮奶
2024-10-28 0 views
Latter Cafe - 文青系Cafe今日介紹一間位於灣仔區嘅咖啡廳,奶油色韓式嘅設計風格,文青得來又帶點小清新,可以俾人一種慢嘅感覺。Latter全日早餐 $118非常豐富嘅全日早餐,有德國腸、煙肉、炒滑蛋、牛油果、蕃茄、酸種麵包丶粟米三色藜麥、士多啤梨、藍莓,最欣賞就係佢嘅炒滑蛋,喺調味、熟度拿捏的剛剛好。早餐Set仲包咗一杯咖啡添,我哋叫咗Cappuccino!香煎雞胸溏心蛋牛油果沙律 $128另一款就嗌咗沙律碗,醬汁可以揀和風柚子汁、黑醋汁、芝麻醬,雞胸煎得唔會太乾太老,口感紮實,冰凍嘅溏心蛋加埋軟腍嘅牛油果。冷萃咖啡 $58早晨飲一杯冰凍嘅冷萃咖啡,即刻醒神晒!
Latter Cafe - 文青系Cafe

Latter全日早餐 $118
早餐Set仲包咗一杯咖啡添,我哋叫咗Cappuccino!

香煎雞胸溏心蛋牛油果沙律 $128

冷萃咖啡 $58
早晨飲一杯冰凍嘅冷萃咖啡,即刻醒神晒!

2024-10-28 0 views
完全俾呢間cafe門外嘅裝潢吸引🤩, 充滿休閒慢活嘅感覺, 忍唔住要放慢腳步入去慢活一下🥰🥔雜莓香蕉果仁乳酪碗🥣 $98非常清新健康😍, 乳酪夾著甜甜嘅提子乾、生果一齊食, 可以平衡返乳酪嘅酸味, 加上杏仁片, 更增添口感、層次🥔香煎帶子明太子扁意粉🍝 $148帶子鮮甜彈牙, 每一口意粉都掛滿creamy嘅醬汁, 而充滿鹹鮮味嘅明太子, 為這道菜式增添咗特別嘅味道😋🥔辣蕃茄海鮮扁意粉🍝 $138材料非常充足, 有大蝦🦐、青口, 醬汁酸酸辣辣好開胃🥔原味巴克斯芝士蛋糕🧀🍰 $48焗得焦香嘅巴克斯芝士蛋糕🧀🍰, 放上奶香順滑嘅忌廉, 再灑上甜甜嘅無花果乾, 味道🤤、賣相😍都值得大讚

🥔雜莓香蕉果仁乳酪碗🥣 $98

🥔香煎帶子明太子扁意粉🍝 $148

🥔辣蕃茄海鮮扁意粉🍝 $138
材料非常充足, 有大蝦🦐、青口, 醬汁酸酸辣辣好開胃

🥔原味巴克斯芝士蛋糕🧀🍰 $48

• 香煎帶子明太子扁意粉
  • 原味巴克斯芝士蛋糕
2024-10-22 0 views
聽朋友講灣仔有間好靚嘅cafe,仲有好可愛嘅飲品,即刻揀咗一個平日嘅下午去輕鬆一下😍煙三文魚牛油果炒蛋Bagel $118一上檯顏色好靚真係好吸睛,忍唔住嘩一聲,用料豐富,牛油果炒蛋煙三文魚堆到滿滿,餐廳仲好貼心比埋檸檬可以加檸檬汁一齊食,Bagel香口,依幾樣材料加埋真係最佳配搭😋泡菜大蝦蟹籽辣扁意粉 $138用泡菜配搭意粉好特別,少少辣多多料,總共有4大隻蝦,蝦肉新鮮,蟹籽都好大堆頭,整體配搭好惹味😍雜莓香蕉果仁乳酪碗 $98食完正餐想叫個乳酪懶健康😂依碗乳酪超大碗足料,有香蕉士多啤梨藍莓提子乾果仁杏仁片等,食落好清新,材料新鮮,食完即刻覺得自己健康咗🤭動物派對盲盒Latte $68我係為咗依杯飲品嚟朝聖,可以喺唔同口味裡面揀自己鍾意嘅,我揀咗香橙朱古力,仲有得揀脫脂奶,上面有隻好可愛嘅豬豬棉花糖,真係唔捨得食呀,飲品有好香嘅橙味,聞落好似我最愛嘅積及香橙朱古力咁😂下次想試埋佢嘅紫薯Latte😍焙茶朱古力 $62依杯飲品有萬聖節期間限定嘅裝飾,真係好色彩繽紛,淡淡焙茶味襯埋朱古力,好味道😋評分:最高為5分治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️抵食度:💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺Lat

煙三文魚牛油果炒蛋Bagel $118

翻兜指數:🩺🩺🩺🩺

Latter Cafe
灣仔謝斐道151-153號金聲大廈地下E號舖
📍灣仔港鐵站A1出口4分鐘路程

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #WanChai #灣仔 #留港消費 #chill #cafe #LatterCafe

2024-10-16
$265 (Tea)
  • LuckySeriesLatte
  • 泡菜大蝦蟹籽扁意粉
  • 煙三文魚牛油果炒蛋貝果
2024-10-21 0 views
🌟Latter Cafe1️⃣ 辣番茄海鮮扁意粉🍝一上桌就聞到那股香噴噴的辣味,令人垂涎三尺!海鮮超新鮮,搭配上特製的辣番茄醬,酸辣適中,每一口都超滿足。2️⃣ 燻三文魚牛油果炒蛋貝果🥑燻三文魚的香味四溢,牛油果的鮮豐厚實,搭配上炒得恰到好處的蛋,再裝在松軟的貝果裡3️⃣ 雜莓香蕉果仁乳酪碗🥣這碗顏值與口感並存的甜品,簡直是夏日裡的小確幸!雜莓的清新果香與香蕉的甜味完美融合,再撒上堅果碎和軟糯的乳酪,每一口都是層次分明的美味。4️⃣ 摩卡咖啡☕️ 自家拼配豆(花香、櫻桃、波特酒)從視覺到味覺都讓人無法抗拒。聞得到的花香、品得到的櫻桃甜與波特酒的風味,整杯咖啡香濃而不膩,餘韻悠長。5️⃣ 動物派對拿鐵☕️最後來點特別的動物造型拿鐵,讓你的咖啡時間變得可愛又有趣!動物派對拿鐵☕️最後來點特別的動物造型拿鐵,讓你的咖啡時間變得可愛又有趣!
🌟Latter Cafe

1️⃣ 辣番茄海鮮扁意粉🍝

2️⃣ 燻三文魚牛油果炒蛋貝果🥑

3️⃣ 雜莓香蕉果仁乳酪碗🥣

4️⃣ 摩卡咖啡☕️ 自家拼配豆(花香、櫻桃、波特酒)

5️⃣ 動物派對拿鐵☕️
最後來點特別的動物造型拿鐵,讓你的咖啡時間變得可愛又有趣!
2024-10-20 170 views
📍Latter Cafe🗺️灣仔謝斐道151-153號金聲大廈地下E號鋪Cafe係奶油風,出門有靚靚嘅打卡位之前見到會根據節日去再佈置😌⚡️Latter全日早餐 $118大大份All Day Breakfast,好豐富~ 有炒滑蛋、牛油果、煙肉、腸仔、酸種麵包、沙律同水果🍓我將滑蛋同牛油果放喺麵包上面一齊食😆⚡️香煎帶子明太子扁意粉 $148意粉上面除左有兩隻煎帶子,仲有原條明太子~ 明太子cream sauce同蘑菇味道濃郁,好香好夾!食落又唔會太膩😋⚡️動物派對盲盒拿鐵 $68成日都見到啲動物好得意,今次終於可以試下「抽盲盒」啦😆 抽到只熊仔🐻好可愛😍 叫左橙味拿鐵🍊☕️⚡️士多啤梨奶油抹茶 $62抹茶味道都算濃,少少苦甘味,但係同埋士多啤梨奶蓋🍓一齊飲嘅話,即刻balance返,好夾🥰⚡️Latter原味巴斯克芝士蛋糕 $48芝士蛋糕味道濃郁,好creamy,不過質地唔係流心嗰隻🧀
📍Latter Cafe
🗺️灣仔謝斐道151-153號金聲大廈地下E號鋪

Cafe係奶油風,出門有靚靚嘅打卡位
之前見到會根據節日去再佈置😌

⚡️Latter全日早餐 $118
我將滑蛋同牛油果放喺麵包上面一齊食😆

⚡️香煎帶子明太子扁意粉 $148

⚡️動物派對盲盒拿鐵 $68

⚡️士多啤梨奶油抹茶 $62

⚡️Latter原味巴斯克芝士蛋糕 $48
芝士蛋糕味道濃郁,好creamy,不過質地唔係流心嗰隻🧀
2024-10-17 189 views
今日去灣仔嘆咖啡。餐廳呈長方形,裝修簡約,給人輕鬆舒適的感覺。我和朋友點了幾款食物,坐了一個下午。這是我在灣仔區發現最美味的cafe。🏅Latter全日早餐($118)🏅壽喜燒牛肉扁意粉($128)🏅雜莓香蕉果仁乳酪碗($98)🏅髒髒咖啡($45)🏅青檸奇異果汽泡水($52)全日早餐不但擺盤精美,食材也絕不馬虎。雖然說all day breakfast不外乎雞蛋、香腸、煙肉這些,可是食材優質與否還是可以看得到。你們看那加了三色藜麥的沙律多吸引。這碟意粉外貌不亮眼卻美味,原來日式壽喜燒牛肉與意大利粉是相當恰配。甜甜的醬汁與彈牙意粉,還有肥瘦適中的肥牛,意粉與牛肉吸飽了醬汁,好好味呀!Yogurt bowl水果新鮮,杏仁片香脆,希臘乳酪口感軟滑濃厚,當作飯後甜點非常有益健康呢。Dirty Coffee可選自家拼配豆或單品豆(+ $3),朋友選了風味是花香、櫻桃和波特酒的前者。他說風味獨特,口感飽滿醇厚。我杯汽泡水都清新好飲,浸泡過的奇異果乾好好食。
今日去灣仔嘆咖啡。

🏅Latter全日早餐($118)
🏅壽喜燒牛肉扁意粉($128)
🏅雜莓香蕉果仁乳酪碗($98)
🏅髒髒咖啡($45)
🏅青檸奇異果汽泡水($52)

他說風味獨特,口感飽滿醇厚。

我杯汽泡水都清新好飲,浸泡過的奇異果乾好好食。
2024-10-15
2024-10-16 185 views
我呢個最鐘意飲咖啡既小編黎到呢度當然要飲佢最特別既盲盒動物coffee la呢度既coffee好香滑,抹茶latte拉花拉到好靚,仲有多款動物既棉花糖,抽到咩動物睇你運氣啦~小編抽到北極熊,都幾可愛呀~小編鐘意所有🐼🐨佢仲有好多款嫁另外,呢度仲有全日早餐,全部都係即叫即整,全日早餐仲有酸種麵包同埋乳酪食落真係好正,好豐富既brunch。 Cold brew coffee我地叫左加埋椰青水既口感,飲落好清新

2024-10-16 120 views
充滿少女心嘅Cafe,每樣菜式都好有心思 。米白色嘅喱士窗簾。柔和嘅燈光。白色小雛菊。可愛啤啤熊。彷彿入咗韓劇嘅拍攝場景🥰少女心爆棚。辣蕃茄海鮮扁意粉意粉裡面有大蝦、青口同蕃茄,味道真係一絕!蕃茄醬汁酸酸甜甜,配合海鮮嘅鮮味,實在係一個完美嘅組合。蝦肉鮮嫩,青口亦都煮得剛好,咬落去有種滿足感。煙三文魚牛油果糖心蛋沙律煙三文魚牛油果糖心蛋沙律,搭配和風柚子汁。煙三文魚的香味十足,牛油果滑溜得嚟帶有一絲果香,糖心蛋嘅流心令人感到驚喜。柚子汁添咗一份清新,整體味道清爽又唔會太膩。自家製桂花栗子戚風蛋糕之後試咗自家製桂花栗子戚風蛋糕,裡面有甜栗子同桂花蛋糕面頭仲有cream,口感輕盈,甜而不膩。桂花嘅香氣令整個蛋糕更加獨特,栗子嘅加入亦增加咗口感層次,真係一個唔錯嘅選擇。迷你果仁乳酪迷你果仁乳酪嘅份量剛好,味道香濃,果仁嘅脆口感同乳酪嘅滑順形成對比,令人驚喜。動物派對盲盒拿鐵最後,必定要提到嘅係動物派對盲盒拿鐵。上面有個粉紅色棉花糖做嘅豬仔,模樣可愛得令人心情愉快。我選擇咗燕麥奶紫薯做底,奶嘅顏色變成紫色,配上粉紅色棉花糖豬仔,真係似喺紫色泡泡中沖涼咁,視覺效果一流!味道方面,燕麥奶嘅香甜配合

辣蕃茄海鮮扁意粉

煙三文魚牛油果糖心蛋沙律

自家製桂花栗子戚風蛋糕

迷你果仁乳酪

動物派對盲盒拿鐵
最後,必定要提到嘅係動物派對盲盒拿鐵。上面有個粉紅色棉花糖做嘅豬仔,模樣可愛得令人心情愉快。我選擇咗燕麥奶紫薯做底,奶嘅顏色變成紫色,配上粉紅色棉花糖豬仔,真係似喺紫色泡泡中沖涼咁,視覺效果一流!味道方面,燕麥奶嘅香甜配合紫薯嘅獨特風味,飲落去好舒服。

士多啤梨奶油抹茶
最後係士多啤梨奶油抹茶,我揀咗脫脂奶少甜,但味道依然好creamy,士多啤梨嘅果香同抹茶嘅獨特味道相輔相成。
Latter Cafe ☕✨這間咖啡店是有名的打卡餐廳🤳店門口很適合打卡,店內環境舒適,適合朋友聚會,靜靜享受一杯咖啡☕️黑松露炒蛋牛油果酸種麵包組合($188)呢個組合好豐富😋黑松露炒蛋滑嫩可口,牛油果配上酸種麵包,加上鮮蝦、煙肉、巴馬火腿,仲有原粒大啡茹同香腸,真的好滿足🥑🍳🍞雜莓果仁乳酪碗 ($88)呢碗乳酪色彩繽紛,雜莓新鮮酸甜,果仁脆口,搭配香滑嘅乳酪,口感層次豐富,健康又好味🍓🌰伯爵茶朱古力鮮奶 ($60)朱古力味香濃,伯爵茶和朱古力的搭配十分和諧🍫☕️動物派對盲盒拿鐵 ($73)這杯拿鐵會以盲盒型式抽出不同的動物設計,飲落香滑,是視覺和味覺的滿足🐾🐶🐱整體:🔥🔥🔥🔥🔥味道:👅👅👅👅環境:✨✨✨✨價錢:💵💵
Latter Cafe ☕✨

黑松露炒蛋牛油果酸種麵包組合($188)

雜莓果仁乳酪碗 ($88)

伯爵茶朱古力鮮奶 ($60)
朱古力味香濃,伯爵茶和朱古力的搭配十分和諧🍫☕️

動物派對盲盒拿鐵 ($73)

整體:🔥🔥🔥🔥🔥
味道:👅👅👅👅
環境:✨✨✨✨
價錢:💵💵
$200 (Lunch)
2024-10-13 167 views
黎到港島區呢度都知道呢到出名有好多唔同style既Cafe,而全部都好relax同chill🍂而我今日黎既呢間cafe就十分cozy,真係唔覺唔覺就會spend左一個朝早。🐒煙三文魚牛油果炒蛋貝果💰$118🐒香煎帶子明太子扁意粉💰$148首先主食方面就有我最愛既Bagel,而呢個combination真係unbeatable👅而炒蛋既蛋汁配埋個bagel到令佢更濕潤另外店員仲推薦左呢個帶子明太子扁意粉🍝佢既調味好單純,完全食到食材既原味,特別係明太子既咸香。🐒Latter原味巴斯克芝士蛋糕💰$48對於甜品控既我黎講,Cafe既蛋糕真係抵抗唔到🍰而呢款cheesecake完全打卡able ar💯見到都少女心爆發,細細件咁無論係自己食定2個人要個甜品點綴下都岩岩好。🐒桂花冷萃咖啡(秋季限定)💰$62🐒冷萃西柚檸檬紅茶💰$60而呢到飲品選擇都好多,咖啡方面我就揀左個比較特別既季節限定既桂花咖啡☕️on top既桂花配埋個cream同cold brew一齊真係好match,成件事飲落係好smooth而且有陣陣花香🌼

🐒煙三文魚牛油果炒蛋貝果💰$118
🐒香煎帶子明太子扁意粉💰$148

🐒Latter原味巴斯克芝士蛋糕💰$48

🐒桂花冷萃咖啡(秋季限定)💰$62
🐒冷萃西柚檸檬紅茶💰$60

2024-10-12 165 views
Latter Cafe灣仔謝斐道151-153號金星大廈地下E號舖經開灣仔,老友想飲靚啡食西餐,帶咗我去 Latter Cafe,環境夠Chill,食材高質,正呀喂!😽香煎帶子明太子扁意粉🍝大廚即叫即製,珍寶帶子、洋蔥和菇類爽口彈牙,鮮味十足,明太子鹹度適中,先試原味醬汁,吃到中段將明太子撈勻提升層次,好惹味,推薦!🤤鮮蝦牛油果醬酸種麵包🥑酸種麵包外層香脆,內層煙韌,鮮蝦配香甜的香草醬汁,好開胃,另外一塊麵包佈滿了香濃的牛油果,可以加開心果碎和檸檬汁,效果更佳。😍焦糖香蕉咖啡🍌新鮮的香蕉,香甜的焦糖,香滑的鮮奶,香濃的咖啡,自家拼咖啡豆,有花香、櫻桃和波特酒香味,將所有配料攪勻,好有層次,必試!😻士多啤梨奶油抹茶🍓面層有士多啤梨曲奇,我選擇了全脂奶+少甜,調配得恰到好處,甜度適中夠creamy,飲完好舒暢。😋Latter 原味巴斯克芝士蛋糕🍰大廚加了無花果脆脆和糖霜提升層次,香氣四溢,蛋糕鬆軟,入口即溶,巴斯克芝士醬又香又滑,喜愛甜品的朋友不能錯過。😘Latter Cafe 環境夠Chill,食材新鮮,侍應服務態度好,充滿活力,還會再來。😎🤘🏻
Latter Cafe

士多啤梨奶油抹茶🍓

Latter 原味巴斯克芝士蛋糕🍰

2024-10-11
2024-10-12 155 views
泡菜大蝦蟹籽辣扁意粉 ($138)這道意粉真是讓人驚艷!泡菜的酸辣味道與蟹籽的鮮香完美結合,讓每一口都充滿層次感。蝦肉鮮嫩,意粉煮得剛好,整體味道非常誘人,值得一試。Latter全日早餐 ($118)這份全日早餐非常豐富,配料多樣,色香味俱全。煎蛋、香腸、煙肉和多種蔬菜搭配,讓我一早就感受到滿滿的能量。每一口都讓人感到幸福,特別適合早餐或懶洋洋的午餐。自家製桂花栗子戚風蛋糕 ($65)這款蛋糕輕盈鬆軟,桂花的香氣恰到好處,栗子的風味也增添了不少深度。搭配一杯咖啡,簡直是絕配!甜度適中,不會讓人感到膩,讓我忍不住想再來一塊。西柚氣泡咖啡 ($62)這杯咖啡的創意十足,西柚的清新與咖啡的苦香形成了奇妙的對比,喝上一口讓人瞬間提神。特別適合想要嘗試新口味的朋友,獨特的搭配讓人印象深刻。焦糖香蕉咖啡 ($71)這款咖啡口感滑順,焦糖與香蕉的結合讓咖啡的甜味更加突出,喝起來既香濃又不失清新。
泡菜大蝦蟹籽辣扁意粉 ($138)

Latter全日早餐 ($118)

自家製桂花栗子戚風蛋糕 ($65)

西柚氣泡咖啡 ($62)

焦糖香蕉咖啡 ($71)