眾所周知西環係cafe嘅聖地,而且風格多樣,最近就試左一間位於西營盤行文青悠閒風格嘅cafe😍,餐廳主打多款早餐,有沙律、三明治、同埋英式all day breakfast,仲有幾款特色Croffle同埋Pancake,另外餐廳有多款經典口味咖啡同埋幾款特色咖啡Cocktail,咖啡豆亦係精挑細選,啱曬鍾意飲咖啡同埋享受城市慢生活嘅朋友啦😝‣ All Day Breakfast ($98)食物配搭好豐富😍,有炒碎蛋、煎番茄、炒蘑菇、茄汁豆、煙肉、香腸、薯餅、全麥麵包,而且每樣味道都幾出色,總體水準好高👍‣ Strawberry Croffle ($108)Waffle般精緻嘅賣相,配上牛角包般鬆軟多層次嘅口感,口感豐富,配埋草莓醬同埋Cream,味道好正,整體質素好高,值得推介!‣ Dirty (SOE Double Shot) ($45->跟餐$23)飲Dirty就係要有冰火兩重天嘅感覺,呢款Dirty完全做到之外,Double shot嘅咖啡酸味好突出,總體味道幾有水準‣ Irish Coffee ($60) 呢款Coffee Cocktail用左愛爾蘭Whisky混合埋e

‣ All Day Breakfast ($98)

‣ Strawberry Croffle ($108)

‣ Irish Coffee ($60)
呢款Coffee Cocktail用左愛爾蘭Whisky混合埋expresso做出黎🥃,見到表面有好厚嘅一層泡沫,賣相幾吸引,第一啖飲落咖啡同酒味幾平均,之後酒味逐漸突出,味道都唔錯,整體質素都唔錯❗️

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳地理位置非常方便,就係西營盤站B1出口正對面!餐廳除左室內座位之外,仲設有戶外座位,超級chill😝食物同飲品選擇多,週末過黎食個早餐真係好寫意😍大家不妨過黎試下😘

💰Total: $289 ($144.5/pp 無服務費)
📍Cafe By ZionCoffee By Zion|@coffeebyzion
西環西營盤第一街83號地下1號舖

🚩更多同類餐廳 #foodstep_cafe
🚩更多同區餐廳 #foodstep_西營盤

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻
$144.5