今日介紹嘅餐廳位於西營盤,餐廳原址為深水埗,前陣子搬遷。餐廳入面的座位有限,不過環境尚算舒適。晚市人流絡繹不絕,所以上菜方面速度比較慢,預留時間等候上菜。🌟蟹粉小籠包 $68上菜嘅時候熱烘烘,整體水平不錯,外皮唔算厚身,肉餡食得出蟹既鮮甜,皮薄餡靚。🌟大排擔擔麵 $78擔擔麵並唔似一般比較好傑嗰隻,我哋叫小辣已經好入味,湯頭麻醬味偏重,而且湯頭好掛麵。值得一提嘅係豬扒出面好脆,麵質略為淋左少少。🌟花雕醉雞(例牌)$88花雕醉雞嘅雞件都幾滑,酒味適中,味道恰到好處,唔會話太過溶或者太過淡嘅酒味。🌟蒜泥白肉拌粉皮$68蒜泥白肉酸酸地,粉皮加蒜泥白肉嘅配搭作為開胃小菜一流。🌟豆漿豆漿甜度適中,唔會過甜。📌誠記小籠包拉麵 @shing__kee 西環巴丙頓道2-4號海明苑地下2號舖🚇港鐵西營盤站 C 出口, 步行約3分鐘📍#西營盤

🌟蟹粉小籠包 $68

🌟大排擔擔麵 $78

🌟花雕醉雞(例牌)$88

🌟蒜泥白肉拌粉皮$68
蒜泥白肉酸酸地,粉皮加蒜泥白肉嘅配搭作為開胃小菜一流。

🌟豆漿
豆漿甜度適中,唔會過甜。

📌誠記小籠包拉麵 @shing__kee
西環巴丙頓道2-4號海明苑地下2號舖