2023-12-20
#吉列豚肉超級大驚喜。滑蛋北海道豬柳定食 $98角切魚生丼 $108跟餐:前菜 茶碗蒸 蜆肉味噌湯 甜品冷萃咖啡 +$12豆腐雪糕 +$12又嚟駱駝漆隱世高質餐廳系列!午市嘅滑蛋北海道豬柳定食真係物超所值。吉列豬柳煎得恰到好處,肉質好出色好嫰,又唔會太油膩。滑蛋滑滑嫩嫩,同埋唔會好混咁,令人食指大動,令人飽足又滿足!角切魚生丼幾新鮮,厚度OK,魚肉鮮嫩多汁。丼飯底層有蓬鬆嘅醋米飯,加埋魚生同玉粒,口感豐富~隻大蝦非常鮮甜跟餐方面,前菜有茶碗蒸同埋蜆肉味噌湯。茶碗蒸蒸得好香,蛋質滑嫩,令人回味。蜆肉味噌湯有濃郁嘅味噌湯底,蜆肉鮮甜,湯頭滋味豐富。甜品方面,本身係蜜瓜,我加錢要埋豆腐雪糕,味道清新~然後發現有個完美隱藏食法,就係我本身都加咗錢要咗杯冷萃咖啡,留返嚟同雪糕一齊食,係勁好味嘅Affogato
。
滑蛋北海道豬柳定食 $98
角切魚生丼 $108
跟餐:
前菜 茶碗蒸 蜆肉味噌湯 甜品
冷萃咖啡 +$12
豆腐雪糕 +$12
又嚟駱駝漆隱世高質餐廳系列!