2018-05-02 3872 views
有近一個月不停飛,去下旅行,終於休息,亦睇到外國其他食店之日常。返到香港,有點掛住日本,係openrice搵到呢間,就去試下。先說近公司,唔駛行好遠(得一個鐘食飯嘅人來說很重要)。係工業大廈樓上,一直以為自己去錯,轉彎後見到門口先安心。入到去好寧靜,好與世隔絕嘅感覺,同出面唔同。有一間小和室,坐到5,6個,有自己嘅空間(要除鞋係無錯)。我地無訂位,坐係吧枱都一樣有風味。樣樣都好整齊,好乾淨,而射燈係加強咗嗰種集中感。有日本書籍,好想再返去。本身想食期間限定,但因為去日本個陣無食到蛋包飯,於是決定叫日式all day breakfast。前菜不錯,真係日式嘅,有牛蒡個啲,食落去有啲回憶。湯係洋蔥湯,正常,個人認為渣多咗啲。蛋包飯幾得意,畫咗個樣,味道一般,飯味道係ok嘅,只係唔會「嘩」個種,可能蛋薄咗啲,無乜蛋包飯。朋友點燉牛肋肉飯,味道可以,牛肋煮得淋同入味,但未至於驚喜,有點似家裡嘅感覺。咖啡我地都叫咗signature,再加10元,完全抵俾。店主見我地食哂先整杯咖啡,睇得出好仔細,每次用完咖啡機都會抹一抹。味道唔差,我地兩杯完全滿足我地。我地走個陣人客剛走,影俾大家睇做參考。

入到去好寧靜,好與世隔絕嘅感覺,同出面唔同。

樣樣都好整齊,好乾淨,而射燈係加強咗嗰種集中感。

有日本書籍,好想再返去。

前菜不錯,真係日式嘅,有牛蒡個啲,食落去有啲回憶。

湯係洋蔥湯,正常,個人認為渣多咗啲。

我地走個陣人客剛走,影俾大家睇做參考。