2023-08-03
【觀塘區】【漢和韓國料理】喺觀塘實在係好多嘢食,不過同浣紗娘食得最多嘅其中一樣食物就係韓燒。今次同佢就嚟到漢和,食返老字號穩穩陣陣,去到發現佢哋推廣緊泊車優惠,不過我哋暫時用唔著,對啲揸車嘅朋友都係福音,香港嘅車位唔平啊。而我哋都係第一次嚟呢度食嘢,好近觀塘地鐵站,勁方便。見佢哋裝修都好靚,一改韓燒畀人昏昏沉沉嘅形象,仲有獨立 VIP 房 for 多人聚會用,幾好。識食韓燒一定拎咗豆腐花先,一來暖胃,二來就係趁佢仲係完整,整返碗先。好喇燒嘢喇,食物都好新鮮同好夠味,我最中意個牛仔骨,原來係用美國一級安格斯牛仔骨嚟整,難怪。而三文魚刺身就係挪威新鮮空運三文魚嚟嘅,色澤上都睇得出係靚嘢。而家食韓燒,再唔係好似九十年代咁為燒而燒喇。而最後不得不講嘅就係佢哋呢個每位大人收 $213 嘅「歡樂時光自助餐」仲有得飲青島金裝啤酒,仲要係任飲,不過當然要法定成年人先可以飲酒啦。我哋都飲飽食醉,連埋加一兩位成人嘅埋單價係 $469,都真係唔貴喎。。。(地址:觀塘觀塘道414號1亞太中心9字樓)@hon_wo_korean#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodieth
(地址:觀塘觀塘道414號1亞太中心9字樓)
@hon_wo_korean
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am觀塘區 #觀塘 #漢和韓國料理 #韓燒 #觀塘韓燒 #漢和韓國料理 #任食任飲自助餐 #韓式燒肉 #HonWoKoreanRestaurant #1am1105 #1ambackup