2021-09-27
【超極濃雞白湯·金鶴拉麵】📍 金鶴拉麵 佐敦閩街3號地舖土瓜灣九龍城道10號聯業大廈地下B舖天后蜆殼街6-16號寶榮大廈地下E號舖中環荷李活道39號地舖北角和富道6號嘉洋大廈地下A舖🚶🏻位置:今次去嘅係天后分店,炮台山站行4分鐘左右就到!中間要穿少少商場,不過都唔算太難搵~食物:🟠雞白湯拉麵湯底係行濃郁路線,不會太膩。圖入見到一條條好長嘅係牛蒡,我鐘意浸落啲湯之後再食,會軟身啲!拉麵都幾令我嚇親,非常彈牙,同影完一大輪再食都仲係好好食。評分: 🌕🌕🌕🌗🌑回頭率:🌕🌕🌕🌗🌑🟠醬油拉麵比起雞白湯,醬油拉麵更啱淡口味嘅人,食落係好順口嘅感覺。我平時食開重味都比佢征服了,由最頭到最尾嗰啖都係好舒服咁入口。評分:🌕🌕🌕🌕🌖回頭率:🌕🌕🌕🌕🌖🟣日式唐揚炸雞炸雞隔離嘅係檸檬鹽,唔點都已經好夠味🟣烤雞皮驚訝死我!!本身以為會好肥好油,點知勁脆,好似食緊薯片咁樣。鹽可以落多少少,會更加好食評分: 🌕🌕🌕🌕🌗回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕——————————👭🏻人數:2💵總金額:$350🍽份量:偏多⏱到達時間:平日3點⏳等候時間:0
📍 金鶴拉麵
🟠醬油拉麵
評分:🌕🌕🌕🌕🌖
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌖
🟣日式唐揚炸雞
炸雞隔離嘅係檸檬鹽,唔點都已經好夠味
🟣烤雞皮
評分: 🌕🌕🌕🌕🌗