Chimpz 新開無耐,大猩猩頭是餐廳的標誌,抱著好奇心切的精神,晚餐入去試吓。Order 了厚切黑毛豬鞍架配菠蘿汁,口感好爽脆,配上菠蘿汁🍍酸酸甜甜,同時將油膩減低,廚師做法好聰明。另外九宮格的猩猩全日早餐亦是賣相吸引,每一格的小碟圖案好靚,分別有牛油果蓉、牛角包、紅菜頭蓉、涼拌菠菜、大啡菇、煙三文魚、煎蕃茄、肉腸、黑松露炒蛋,牛油果蓉以及紅菜頭蓉感覺好健康;大啡菇軟腍多汁;炒蛋蛋味香濃,配黑松露香味更突出。晚餐加$38可以配餐湯和飲品,當日是椰菜花忌廉湯,香滑Creamy;養生薏米水,清甜滋潤。白酒牛油汁煮大蜆,蒜蓉牛油的香味,每一隻大蜆都好入味,而且浸洗乾淨,口感較好。尾聲烤蘋果脆頂奶酥配豆腐雪糕,餅底金黃香脆,口感有點似金寶,酸甜可口,配豆腐雪糕,一冷一熱食得好過癮😆

• 厚切黑毛豬鞍架配菠蘿汁
  • 白酒牛油汁煮大蜆