2024-03-01
好耐冇行希慎廣場🤣覓食既時候發現13樓有間Green Waffle Diner💚餐廳既裝修以綠色為主,帶點小清新,仲有唔少卡位,坐得夠舒服!餐廳主打西餐同甜品,最近仲推出左發酵辛辣系列既menu❤️🔥 呢個系列用左Green Fermentation Lab既辣椒醬同辣椒粉,兩者都係經過自家發酵,過程中產生大量天然益生菌,對平衡腸道健康好有幫助💕❥ 自家腌辣椒豬肋肉鑊仔 (Big) $158以鑊仔上菜,新鮮熱辣♨️超有穫氣😍材料有好多,包括豬肋肉、水波蛋、薯粒、車厘茄、菇、洋蔥等等,面頭鋪滿芝士,仲有埋拉絲效果🧀超正🤤配上自家腌製既辣椒同辣椒粉,辣度十足🌶️另外,底層有唔少薯粒,吸收埋肉粒同辣椒既精華,好香脆惹味😋❥ 芝士忌廉蛋黃扁意粉 $158整體份量好充足🧡芝士同蛋味都好香濃,又唔會creamy到好膩既感覺!扁意粉煙韌好食🍝 面頭有豬面頰肉,鹹香十足!❥ 石榴味發酵梳打 $48自家發醇既梳打飲品💚有香濃既石榴味,甜度同酸度都岩岩好,味道天然🌱發酵既過程中會產生氣泡同活性益生菌,除左清爽解渴,仲有助消化,解辣一流!❥ 番石榴汁 $36朋友想飲無氣飲品,所以揀左番石榴汁~大大杯,好新鮮爽甜
❥ 自家腌辣椒豬肋肉鑊仔 (Big) $158
以鑊仔上菜,新鮮熱辣♨️超有穫氣😍
配上自家腌製既辣椒同辣椒粉,辣度十足🌶️
另外,底層有唔少薯粒,吸收埋肉粒同辣椒既精華,好香脆惹味😋
❥ 芝士忌廉蛋黃扁意粉 $158
整體份量好充足🧡
芝士同蛋味都好香濃,又唔會creamy到好膩既感覺!
扁意粉煙韌好食🍝
面頭有豬面頰肉,鹹香十足!
❥ 石榴味發酵梳打 $48
自家發醇既梳打飲品💚
有香濃既石榴味,甜度同酸度都岩岩好,味道天然🌱
❥ 番石榴汁 $36
朋友想飲無氣飲品,所以揀左番石榴汁~
大大杯,好新鮮爽甜😊
都好適合解辣同解膩😚