以前去長沙灣廣場見大部分都係連鎖食肆,近期發現3️⃣樓進駐左唔少小店,成個商場即刻有活力左!今次試左間主力sell 健康飲食嘅西餐廳,無芝士🧀唔多油鹽糖都可以好好味!🌖煎封三文魚伴十六穀飯配熱情果牛油汁$157十六穀飯有咬口(咬多啲咬耐啲可以增加飽肚感!),三文魚外皮香脆,因為唔係腩位所以感覺較為乾柴,但配合熱情果牛油汁就啱啱好💯,濕潤到魚肉又唔會油膩,而且醬汁帶酸好清爽,起左畫龍點晴👀嘅作用!🌗紫薯紅菜頭鮮奶 $29(跟餐餐飲半價)季節限定!好少可會有紅菜頭入饌,嚐鮮嘅我點會放過,而家粉紅色夠曬特別😎。味道上唔會有蔬菜嘅草青味,但紅菜頭味亦唔突出,可能俾紫薯味蓋過左🤔。由於飲品內加入紫薯蓉,所以口感上帶有沙沙嘅質感,而非走幼滑路線,與傳統飲品有異,但勝在夠創意~🌗開心果窩夫配雪糕 $108餐點配色又紅又綠,相當有聖誕氣氛🎄;開心果味主要來自窩夫上嘅開心果醬,醬汁份量偏少,唔太足夠全份窩夫;窩夫呈綠色,店家話混有開心果醬,但似乎成本效益唔太高💸,改將全部開心果醬倒係窩夫上會更好~窩夫🧇外脆內軟,加上有雪糕🍦同忌廉等配搭一齊更加濕潤。由於係此餐點開售嘅第一天,所以店家非常殷切想知客人嘅意見,

🌖煎封三文魚伴十六穀飯配熱情果牛油汁$157

🌗紫薯紅菜頭鮮奶 $29(跟餐餐飲半價)

🌗開心果窩夫配雪糕 $108
由於係此餐點開售嘅第一天,所以店家非常殷切想知客人嘅意見,期待小店會作出改善💪🏻💪🏻!

🌗Hojicha Latte $50
鮮奶培茶奶泡綿密,培茶唔澀偏淡口,鮮奶入口較薄身,相信係脂肪含量較低,健康同味道之間算係有一個𠱓口錯嘅平衡。

$157.5 (Lunch)