2021-10-14
估唔到一條喺舊區嘅噏耷街道會有間望落好舒服,幾chill又清新嘅小店~同同事放工嚟試咗兩個dinner set 加一個小食! 豐富到攬住個肚肚走🤰🏻因為每個dinner set 本身都包咗餐湯、蒜蓉法包、沙律同飲品👍🏻餐湯唔馬虎! 每啖都有濃密嘅甘筍絲!係罕見咁足料嘅甘筍湯🥕沙律超大碟!!! 食完佢同埋超級香脆嘅蒜蓉包已經飽咗三四成🥗講番啲主食💁🏻♀️<<黑松露溫泉蛋烤大啡菇焗粗管通粉>>($118)有吸睛嘅溫泉蛋加金黃色嘅芝士!拉絲嗰吓我都暗暗地「哇」咗一聲🤪整體偏乾身,所以唔會好腬😋但係粒大啡菇就好juicy💦食嘅時候要小心啲! 即叫即焗所以超爆熱🔥<<黑麥啤酒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯>>($108)呢個好有驚喜!! 因為完全冇諗過黑麥啤酒煮出嚟嘅risotto會係咩味😳原來帶輕微甘苦味~辣肉腸同埋豚肉份量唔少,提升整體口感之餘,亦令整個飯加添一份咸香味😙賣相都💯㗎! 因為仲有三色椒粒同埋提子乾! 睇得出製作者都好有心思👏🏻👏🏻👏🏻加$42就有嘅小食<<拉絲Mozzarella 芝士條 蜜糖芥末雞翼 (
餐湯唔馬虎! 每啖都有濃密嘅甘筍絲!
係罕見咁足料嘅甘筍湯🥕
講番啲主食💁🏻♀️
<<黑松露溫泉蛋烤大啡菇焗粗管通粉>>($118)
有吸睛嘅溫泉蛋加金黃色嘅芝士!
拉絲嗰吓我都暗暗地「哇」咗一聲🤪
整體偏乾身,所以唔會好腬😋
但係粒大啡菇就好juicy💦
食嘅時候要小心啲! 即叫即焗所以超爆熱🔥
<<黑麥啤酒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯>>($108)
原來帶輕微甘苦味~
加$42就有嘅小食<<拉絲Mozzarella 芝士條 蜜糖芥末雞翼 (各2pcs)>>
Mozzarella stick 係真係熱辣辣脆口又拉絲🤩
雞翼都係炸得好脆又惹味🤤
Overall嚟講,佢嘅性價比超高!
所以已經即刻安排叫埋成班同事第日嚟食farewell lunch👭🏻👬👬👬👬👬👬