2023-09-04 1200 views
太子,好多人都會尼呢度搵一間平靚正既酒吧坐低同朋友相聚,目標一係就係去劈場,一係就想靜靜地同朋友傾偈,而最好緊係搵到一個好chill既地方。經過見呢間裝修好特別,裏面係有夜光既感覺,就吸引左入尼。而特別係廁所既”新浪漫”,好正😎餐廳比廚師既自由發揮度較高,所以會定時轉Menu唷!。辣味吞拿魚牛油果拌飯 ($75)本身感覺少少似夏威夷菜,但佢旁邊既醬原來係由tabasco混合千島醬,而飯底係日本米混合左醋,所以飯混合醬之後食起尼都幾清新。加上上面既伴菜、牛油菜&辣味吞拿魚,食起尼都幾醒胃&惹味。。香蒜蘑菇味噌拌麵配溫泉蛋 ($70)醬汁超級濃郁,感覺係carbonara+芝士粉+蒜蓉混合而成,食起尼既感覺少少鹹鹹地,但好香。麵既質覺唔係普通讚岐烏冬,而食落似狗仔粉,好彈牙&十分掛汁。。一口骨 ($ 78)有濃既腩汁+鹵水汁既味,而肉質好淋身,感覺好似經過長時間炆煮。而旁邊既醬可以自行選擇點唔點,味道似煙燻左既松露汁咁。。甜酸炸豬頸肉 ($68)甜酸醬似平時咕嚕肉味道,而豬頸肉好彈牙,油脂幾充足。Drinks。Hot Dreams ($98) 第一啖有少少鹹鹹地甜甜地既感覺,裏面係混合左c

餐廳比廚師既自由發揮度較高,所以會定時轉Menu唷!

。辣味吞拿魚牛油果拌飯 ($75)
加上上面既伴菜、牛油菜&辣味吞拿魚,食起尼都幾醒胃&惹味。

。香蒜蘑菇味噌拌麵配溫泉蛋 ($70)

。一口骨 ($ 78)

。甜酸炸豬頸肉 ($68)
甜酸醬似平時咕嚕肉味道,而豬頸肉好彈牙,油脂幾充足。

Drinks
。Hot Dreams ($98)
第一啖有少少鹹鹹地甜甜地既感覺,裏面係混合左chili tequila + grapefruit + lime, 所以最尾係喉嚨返上尼既味道係有少少辣,感覺幾特別。

。Just for a day ($98)
Lamma Island Honey + London Dry Gin + lime , 飲落甜甜地,而檸味都幾香,以Dry Gin做底尼講都幾易入喉。

。Unknown Pleasure ($98)
Whiskey + Rum,酒味較濃,有少少似whiskey on the rock咁,但後尼會有茶味滲岀尼

。Expresshiu ($88)
嗅起尼,酒表面既朱古力可以完全over哂酒既氣味,但飲既時候,酒底既coffee味都幾重,而飲落較酸。

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰💰(人均消費$370.2)
環境質素: ☘️☘️🍀🍀

* Bound by Hillywood (太子)
太子界限街32號地舖

同類餐廳 #cocofood_西餐
同區餐廳 #cocofood_太子
如果你鍾意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update🙈
2023-06-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$370.2 (Dinner)