【霸王山莊⛰️|歷久常新的味道】霸王山莊屹立尖沙咀好多年了,因為地點比較方便,我經常和屋企人朋友嚟食,佢哋嘅片皮鴨幾啱我口味,有2人set,不過今次唔食片皮鴨,食吓其他野。食咗咩?🥟霸王小籠包次次都必點,可以fing fing下盪鞦韆咁,塊皮好安全但又唔厚,可以一啖效入口,啲肉汁好豐富,好鍾意❤️。..🥟上海炒年糕原本味道清清地,欣賞佢唔多油,老少咸宜。食到辣嘅就一定加埋豆瓣醬食,唔算太辣但惹味好多。..🥟生煎鍋貼我係鍋貼控,嚟緊都必點,新鮮煎出嚟,次次都好熱,煎得個底少少燶,咬開要小心肉汁燙口,裡面肉夠實,皮又夠脆口。..🥟梅香花雕醉乳鴿涼拌頭盤,花雕加咗話梅香,帶少少酸甜滋味,有醒胃作用,乳鴿比預期中大隻多肉,如果細食就3-4人先點比較好呢,食到多啲其他菜式嘛。..🥟蜜汁火方餅夾響鈴今晚唔食片皮鴨,最大原因係想食呢款菜式。蜜餞金華火腿,青瓜,響鈴,三樣嘢夾入一個刈包皮內,超超超好食😋..🥟酒釀桂花小湯丸黑芝麻小湯丸細細粒好好食,兩個人share一碗剛剛好。若想食返無餡嘅小丸子都有提供。💚餐廳有唔少素食餸菜,歡迎素友💚餐廳有好多特色凍飲,好啱小朋友同年青人🏅霸王山莊 (尖沙咀)📍尖沙咀漆
【霸王山莊⛰️|歷久常新的味道】

食咗咩?
🥟霸王小籠包

🥟上海炒年糕

🥟生煎鍋貼

🥟梅香花雕醉乳鴿

🥟蜜汁火方餅夾響鈴

🥟酒釀桂花小湯丸

💚餐廳有唔少素食餸菜,歡迎素友
💚餐廳有好多特色凍飲,好啱小朋友同年青人

🏅霸王山莊 (尖沙咀)
📍尖沙咀漆咸道南67-71號安年大廈地舖

#尖沙咀美食 #霸王山莊 #好好食 #小籠包
2023-11-13
$300 (Dinner)