發掘中西區美食😋 今日就去到位於西營盤嘅一間主要食炸雞烤雞嘅小店,熾工房第一間店舖位於長洲,住喺上一年就係西營盤開設第二間分店,佢地一直以"人手制作","自家調味"既招牌 "炸雞"、"烤雞"、"蘑菇飯",同時都有提供"派對"及"到會"服務!小店內嘅空間非常廣闊,主要以工業風格設計為主,約埋朋友喺度一齊開會及傾偈,其實都係一個唔錯嘅選擇!今日我就食咗佢哋嘅⭐️原味烤雞套餐😋💰$68套餐一共有兩件烤雞同埋薯條,再加一罐汽水,烤雞係用香草醃制,並將雞肉烤到外脆內嫩又多汁嘅雞鎚及雞件,再配埋佢哋嘅特製醬汁,食落去似蜜糖㗎但又唔係好似咁,不過食落去都幾好食😋😋佢哋嘅薯條係粗身薯條,我個人比較喜歡粗身薯條🍟,薯條炸到外脆內軟,仲有淡淡的薯蓉😋

今日我就食咗佢哋嘅⭐️原味烤雞套餐😋💰$68