2022-08-04
喺大埔每個角落都有一間隱蔽嘅餐廳,而我就同中學同學一齊去到小小嘅Cafe Shop就試一試佢哋嘅手工製作嘅意大利粉🤣起初只係單純地去試一試呢間餐廳,入到去先知道原來佢哋係用手工去製作意大利粉,Pasta係西餐廳或Cafe shop常見嘅菜式,不過大多數餐廳供應嘅意粉都係出面超級市場嘅包裝乾身意粉,因為手工意粉嘅保存期都較短,仲要即叫即煮超級新鮮又健康😋😋⭐️秘製伊比利亞卡邦尼意粉 💰128今次我地叫左一個秘製伊比利亞卡邦尼意粉 ,食落去意粉嘅口感同味道跟出面嘅意粉都好唔同,佢有好香濃嘅蛋香味,食落去冇咁煙韌,不過整體來講都接受到嘅。如果想試吓手工制嘅意粉,都可以嚟呢一間試一試,先知道原來手工意大利粉係咁🍝🍝⭐️虎蝦三色藜麥沙律 💰58都可以試一試,因為佢價錢又唔會太貴啦,而且個份量都唔細,食落去嘅菜都比較新鮮👍🏻👍🏻
⭐️秘製伊比利亞卡邦尼意粉 💰128
⭐️虎蝦三色藜麥沙律 💰58