2023-12-31
【食極仲有大份台灣菜🥢 $28港式奶茶珍奶🧋】推薦指數: 🌕🌕🌕🌗🌑*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #灣仔 / #中環 / #觀塘 - 一起食堂 呢間出名CP值高💸 自己一食發覺都真,無論係個麵/飯🍜 我同朋友一致認同食極都仲有,份量認真多( ´▽` )ノ 重點係個珍奶,竟然用港式奶茶🧋反而幾啱口味【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 特濃豆乳雞烏龍麵 $89|8/10 🌟豆乳湯底奶白色幾濃味,配上4個雞肉捲,外層有雞皮包裹,雞肉嫩口唔會特別乾。烏冬屬於偏淋身,好索湯吓,個日病病哋覺得鹹咗啲,但整體份量好足🍜 **如果兩個人share,小食x 1 + 主食 x 1 都好夠◐ 滷肉飯 $69|7/10 朋友話啲白飯筆極都仲有,認真大碗!滷肉就正正常常,配上滷蛋同青菜🥬 ◐ 鹽酥雞 $48|7.5/10 🌟目測都有十幾廿粒,鹽酥雞炸得香脆,呢個價錢份量足,無咩好唔滿意:)◐ 肉燥燙青菜 $34|7/10肉燥肥瘦肉適中,放上生菜上面增添色香,本身青菜都無咩有,解解膩唔錯◐ 珍珠奶茶 $28◐ 紅豆奶茶 $28兩杯奶茶都嗌咗熱,但可惜好似常溫多啲
推薦指數: 🌕🌕🌕🌗🌑
◐ 鹽酥雞 $48|7.5/10 🌟
◐ 肉燥燙青菜 $34|7/10
◐ 珍珠奶茶 $28
◐ 紅豆奶茶 $28
兩杯奶茶都嗌咗熱,但可惜好似常溫多啲(可能個日得11度確實凍❄️) 茶底係「港式奶茶🇭🇰」
*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
#一起食堂
🚶 灣仔站A2出口,步行約1分鐘
📍 灣仔軒尼詩道153號地舖
🏷️
地區:#laymao_灣仔
分類:#laymao_台式
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*