而家好多茶樓都退步,試過荃灣川龍都原來唔好食,要搵好食嘅點心真係好難🥲市面多咗好多點心專門店,但好食又有傅統風味唔多,新蒲崗就有間好食、服務又令人有親切感嘅良心黃店「陳師傅」😍✨。其實一直都有食開😂推薦:🌕🌕🌕🌕🌗性價比:🌕🌕🌕🌕🌗💭:大家飲過咁多次茶,鍾意飲嘅一食就知好唔好食抵唔抵食☺️😂我個人係覺得又黃💛又抵,又有傅統糯米卷,整體味道唔錯,回頭率高的👍🏻🚗:今次就揸車嚟,行咗個圈都唔覺有位,所以泊喺mikiki算🐽,停車場又大又好泊,不過就要早啲lLUNCH就開始排隊入,有車嘅朋友仔可以喺近越秀嘅標位泊車,不過通常都要俾啲耐性等吓🐌。第一樣讚係全部點心都熱辣辣上﹗茶位 $4 位又唔貴------------------------潮式糯米卷 $23而家糯米卷真係唔係間間有,難得呢度有﹗上面有啲咸蛋黃碎,糯米唔會太濕、包同糯米比例幾好,飯味唔會太咸,食到比較傅統嘅感覺。------------------------魚子燒賣皇 2個 $23有得揀 2粒,啱我哋2個人食想食多幾款點心,SiZE 唔會太細粒,豬肉彈牙,咬落爽嘅,唔會太咸,都係好食的👅。北海道棉花雞 $31見北海道呢個名好勁
推薦:🌕🌕🌕🌕🌗
性價比:🌕🌕🌕🌕🌗

第一樣讚係全部點心都熱辣辣上﹗茶位 $4 位又唔貴
潮式糯米卷

潮式糯米卷 $23
魚子燒賣皇 2個 $23

北海道棉花雞 $31
見北海道呢個名好勁咁,佢有蟹柳魚肚,雞蒸得好滑唔痴牙,魚肚都幾入味😎

北海道棉花雞

精製蝦餃皇 2個 $23
同樣可以叫兩隻又係點心必食,2人籠好得意,皮唔會太厚,蝦都幾足🤙🏻。
精製蝦餃皇

流沙奶皇煎堆仔 $28
我個人好鍾意奶皇,雖然好肥,但佢真係外脆內熱到流晒出嚟(會辣口)好正😭但要我食第二舊又覺得夠🤣
流沙奶皇煎堆仔
潮式糯米卷