2021-08-13
相信看到這扇窗戶,應該不會陌生,特色的彩繪玻璃,畫上幾分侑皮的男仕畫作,仿彿跟世人宣道:座下別走!來靜靜享受我們的狂歡時光!餐廳氣氛輕鬆,三三兩兩,夜晚時分吃著串燒,把酒杯談歡,非常愜意。🚩𝙏𝙝𝙖𝙞 𝘽𝙖𝙨𝙞𝙡 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙎𝙥𝙖𝙜𝙝𝙚𝙩𝙩𝙞 (𝙃𝙖𝙡𝙛) $68✣ 半份size剛好,用上魚露、橄欖油、碎辣椒仔、雞絲加意粉,味道非常突出,而且意粉彈牙,軟硬度適中!🚩𝙏𝙝𝙚 𝘾𝙧𝙮𝙞𝙣𝙜 𝙏𝙞𝙜𝙚𝙧 𝙎𝙩𝙚𝙖𝙠 “𝙨𝙚𝙪𝙖 𝙧𝙤𝙣𝙜 𝙝𝙖𝙞”$208✣ 牛扒配上自家製泰式辣醬,非常惹味,店主特意提醒我地,唔食得辣可以加青檸汁中和,非常貼心👍牛扒脂肪感較重,煎得恰到好處,呈粉紅色,而且juicy多汁!除左辣醬之外仲有一小碟姜片,正好解膩!🚩𝙒𝙖𝙜𝙮𝙪 $32|𝙉𝙖𝙚𝙢 𝙎𝙤𝙪𝙧 𝙋𝙤𝙧𝙠 𝙎𝙖𝙪𝙨𝙖𝙜𝙚$32|𝙋𝙤𝙧𝙠 𝙎𝙖𝙪𝙨𝙖𝙜𝙚$26|𝙋𝙞𝙣𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚$28✣ Naem Sour Pork Sausage-當中要數最特別一定係Naem Sour Pork Sausage,用左香腸包糯米飯,同台灣既大腸包小腸口感絕對不一樣!餐廳的做法比較泰式,咬下去整口充滿帶酸的肉汁,口感比較腍
✣ Naem Sour Pork Sausage-當中要數最特別一定係Naem Sour Pork Sausage,用左香腸包糯米飯,同台灣既大腸包小腸口感絕對不一樣!餐廳的做法比較泰式,咬下去整口充滿帶酸的肉汁,口感比較腍身,烤得非常香口!
✣ Pineapple-以新鮮菠蘿整片燒烤,一片足足有九小片,每舊都鮮甜多汁!
✣ 店家仲會調配自家製的沙爹汁、辣醬,一定要黎試下👍
🚩𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣 𝙏𝙤𝙖𝙨𝙩 $48
✣ 蝦多士細細份有2件,除左多士仲有蝦片伴碟,多士面層有唔少白芝麻,加埋厚厚既蝦膠同多士一齊炸,最岩送酒慢慢嘆!
🚩𝙑𝙄𝙏𝘼𝙈𝙄𝙉 𝘾 $118
✣ 店主推薦我試下呢杯,用左泰國紅牛、橙酒、橙汁調配,甜甜地,幾岩女仕飲!
🚩𝘿𝙞𝙨𝙖𝙧𝙤𝙣𝙣𝙤 𝙎𝙤𝙪𝙧 $108
✣ 上層用杏仁混蛋白奶泡製成,下層則是檸檬味既飲料,造型好靚,打卡100分!