2021-12-28
【ɴᴏᴛʜɪɴɢ ɪꜱ ɴᴏᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ】🎄Xmas 哩幾日參加左大大小小既gathering,當中哩間cafe幾好坐幾啱傾幾~🥰所以小妹今日就同大家介紹下啦~cafe位於深水埗,樓底極高,坐位之間相隔好遠,寧靜舒適同moody既燈光,令人不自覺放鬆心情,好適合傾幾~ 😽裝修走懷舊復古工業風為主,好raw既水泥牆身同地台,加上懷舊復古既傢俬,每個角落都好啱打卡!📸咖啡師好nice 親身過黎介紹各款飲品~ 當中以下既都特別:Thai fresh = 薑+東南亞風味Yellow Coco = 芒果+椰子+沙冰咖啡Mimimomo 咪咪摩摩 = 朱古力+oak milk+coffeeNothing = 即磨芝麻醬+oak milk+coffee📍Nothing 🥃Nothing is not nothing,係芝麻款既dirty,睇落好似黑白山水畫咁~ 非常打卡able! 黑芝麻好香好正~ 哩個組合飲落味道非常融洽,比想像中出色!📍Cappuccino ☕️雪人拉花好靚丫~咖啡豆味道平實,入口好smooth📍豆腐芝士蛋糕🍰豆腐係我既至愛,又點可能唔點呢!豆腐芝士蛋糕質感軟滑可口,豆腐味都
Thai fresh = 薑+東南亞風味
Yellow Coco = 芒果+椰子+沙冰咖啡
📍Nothing 🥃
📍Cappuccino ☕️
雪人拉花好靚丫~咖啡豆味道平實,入口好smooth
📍豆腐芝士蛋糕🍰
豆腐係我既至愛,又點可能唔點呢!豆腐芝士蛋糕質感軟滑可口,豆腐味都幾出!灑左少少黃糖做decoration,令人聯想起豆腐花
📍慢煮特級牛小排三層三文治🥪配自家制蕃茄麵豉醬
牛小排慢煮過一D都唔硬,三文治有咬口,配蕃茄麵豉醬(微酸),幾得意
📍薯片脆雞三文治🥪 配是拉差辣醬
賣相幾有聖誕氣氛🎅🏼炸雞是拉差辣醬唔係勁辣,適合大眾口味。
留意返凳多數都高過張枱,用餐既時候可能要就住就住喇~ 另外食物選擇不多,份量唔算大份,但相對地飲品選擇就好多喇😆
Dozy
📭 深水埗基隆街199號地舖