2024-02-07
呢間日式燒肉店我去過兩次 都係去銅鑼灣個間~第一次係同朋友下午去 叫左和牛豪華二人前🥩第二次同男朋友夜晚去 散叫為主🫶🏻呢間餐廳嘅服務態度同抽風系統都幾好食完唔會成身燒肉味👍🏻如果想知道午市定晚市抵食啲 睇埋就知!😎★ 午市 ★⚠️ 我食個時午市只可以𝐰𝐚𝐥𝐤 𝐢𝐧 無得𝐛𝐨𝐨𝐤位 唔知而家有無得𝐛𝐨𝐨𝐤🫣如果都係無 而你又想週末食 記得早啲去攞位~~❶ 和牛豪華二人前💰𝟓𝟑𝟖 留意呢個餐係午市先有😂晚市係無的呢個餐包左𝟐碗白飯🍚、𝟐碗湯🥣、𝟏碟沙律🥗、𝟏小碟泡菜🌶️、𝟐小碟有蛋黃嘅醬料🥚同肉類🥩個泡菜好好食!唔會好辣 係偏甜個種😋可惜只得一小碟🤣但可以加錢追加沙律有蟹柳絲🦀、生菜🥬同埋蟹籽 做前菜唔錯👍🏻而肉類包括和牛肉眼、薄切和牛肩肉、牛胸腹肉、牛肋肉、上等牛肋肉同埋黑豚腩肉🥩🐷個人最喜歡和牛肉眼同埋薄切和牛肩肉🐮和牛肉眼油脂分佈平均 入口即溶😋薄切和牛肩肉個醬汁幾惹味 另外幾款肉質素都唔差👍🏻呢個餐可以以優惠價加配𝟐杯飲品🍹我地叫左𝟐杯凍柚子蜜🍊同𝟏杯凍薑蜜🫚其中𝟐杯係各加$𝟓 另外𝟏杯就收正價$𝟐𝟐 正常味道我地𝟑個女仔 叫左呢個𝟐人餐已經夠食~我𝟐個朋友食完之後都分別同屋企人再嚟
第一次係同朋友下午去 叫左和牛豪華二人前🥩
❶ 和牛豪華二人前💰𝟓𝟑𝟖
留意呢個餐係午市先有😂晚市係無的
個泡菜好好食!唔會好辣 係偏甜個種😋
可惜只得一小碟🤣但可以加錢追加
沙律有蟹柳絲🦀、生菜🥬同埋蟹籽 做前菜唔錯👍🏻
個人最喜歡和牛肉眼同埋薄切和牛肩肉🐮
和牛肉眼油脂分佈平均 入口即溶😋
薄切和牛肩肉個醬汁幾惹味 另外幾款肉質素都唔差👍🏻
呢個餐可以以優惠價加配𝟐杯飲品🍹
我地叫左𝟐杯凍柚子蜜🍊同𝟏杯凍薑蜜🫚
其中𝟐杯係各加$𝟓 另外𝟏杯就收正價$𝟐𝟐 正常味道
我地𝟑個女仔 叫左呢個𝟐人餐已經夠食~
我𝟐個朋友食完之後都分別同屋企人再嚟食過🤣🤣所以推薦大家午市嚟試下!
★ 晚市 ★
晚市店員會幫手燒 午市就自己燒~
但唔知點解店員燒完1轉又走左😂😂
❶ 薄切汁燒和牛肩肉 💰𝟏𝟓𝟖
呢個𝐬𝐞𝐭包左兩碗迷你玉子飯🥚肉大概有𝟔-𝟖片
和牛肩肉個醬汁惹味 蘸上蛋漿連埋飯一齊食好好食~
❷ 牛胸腹肉🐮、芝士雞肉🧀🐤 💰𝟔𝟖+𝟔𝟖
呢𝟐款都係單點 呢個價錢嚟講份量都幾少🥲
牛胸腹肉得𝟒塊 食落仲有啲韌🫠
𝟏次正常熟度 𝟏次燒得生少少 都係韌😂
質素差過午市食個次🥹
芝士雞肉無記錯嘅話有𝟓件 雞肉無乜味😮💨
店員話將錫紙兜放上爐上面將芝士燒溶🔥🧀
但係芝士同啲雞肉係黏唔埋😂燒燒下又會黐底。。真係唔推薦大家叫呢個🥵
❸ 石鍋泡菜拌飯🌶️ 💰𝟕𝟖
店員會問你想唔想要飯焦 我地揀左唔要
佢就幫我地攪匀個飯 但味道偏淡 唔辣 無乜特別 如果泡菜多啲 再剪碎啲會好啲😂
整體嚟講無論食物質素😋定係性價比💰
都係午市好啲✨~~~
味道😋(午市|晚市):𝟒.𝟓/𝟓 |𝟑/𝟓
性價比🤩(午市|晚市):𝟒.𝟓/𝟓 |𝟐/𝟓
回頭率🔙🥳(午市|晚市):𝟒.𝟓/𝟓|𝟏/𝟓
• ────── 🏬店鋪資訊 ──────•
🏷 Futago HK大阪燒肉|@yakiniku.futago_cwb
📍 銅鑼灣恩平道28號利園二期地下LG01號舖
🚇 銅鑼灣站𝐅𝟏出口 步行約𝟒分鐘
🕰 星期一至日𝟏𝟐:𝟎𝟎-𝟏𝟓:𝟎𝟎|𝟏𝟖:𝟎𝟎-𝟐𝟐:𝟏𝟓
☎ 𝟐𝟖𝟗𝟖𝟕𝟕𝟎𝟕
其他分店:
📍尖沙咀棉登徑8號地下14-16號舖
• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •
👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️🔥|美食情報💥|真實食評🫦
💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅
🍳|不定時煮食分享👩🏻🍳🍽
𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻🤝👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗
★ 🥰如果喜歡我嘅分享✨
➜ 記得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰🫶🏻 @hei.lets.feast❤️🔥
咁就唔會錯過我嘅最新帖文啦🥳
★ 😋如果睇完想去試✨
➜記得𝐛𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤🏷 / 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞比朋友仔一齊睇👩🏻🤝👩🏼