2021-12-22
尖沙咀人氣韓燒加料理放題高麗軒韓國料理喺北角新店開張喇~今次就嚟新店試吓啦!餐廳環境真係令人好似去咗韓國咁,而家加$68/位仲可以升級食更好嘅野,包括任食加拿大Prime 雪花牛、3A雪花牛、帆立貝、澳洲新鮮帶子、法式羊架同紅炆牛肋骨,睇完下面介紹就知道呢筆錢係值得加㗎😆✨以下為大家重點推介10款❤️❤️❤❤❤美味指數嘅必試嘅食物🤤✨✍🏻 / 前菜:韓式魚仔甜甜哋~好似下酒菜,又有啲似零食,食落一啲都唔腥,可以一啖接一啖咁食!✍🏻 / 升級牛肉:3A雪花牛✍🏻 / 升級牛肉:Prime雪花牛呢2款牛肉都超好味~所以真係一定要加HK$68升級!可惜我分唔到邊款打邊款,如果有張細紙仔寫一寫就易分啲。因為其中一款雪花牛嘅油花分佈均勻,而且真係好似雪花咁。而雪花牛脂肪含量較高,所以食落口感爽滑嬌嫩!但另一款嘅雪花牛都唔輸蝕,肉質燒完都仲係軟腍👍🏻✨✍🏻 / 升級海鮮:帆立貝帆立貝好新鮮,燒熟咗有啲似零食嘅size。建議用個帆立貝殻蓋住另一隻帆立貝燒,咁會快熟啲添☺️💕✍🏻 / 海鮮:鮮魷魚係醃過嘅鮮魷魚,醃得好夠味!✍🏻 / 海鮮:海虎蝦見朋友食曬6隻,咁應該都好好味,可惜我怕敏感唔敢試。✍🏻 /
✍🏻 / 前菜:韓式魚仔
✍🏻 / 升級牛肉:3A雪花牛
✍🏻 / 升級牛肉:Prime雪花牛
✍🏻 / 升級海鮮:帆立貝
✍🏻 / 海鮮:鮮魷魚
係醃過嘅鮮魷魚,醃得好夠味!
✍🏻 / 海鮮:海虎蝦
見朋友食曬6隻,咁應該都好好味,可惜我怕敏感唔敢試。
✍🏻 / 海鮮:魚柳
簡單燒一燒,再配燒肉汁就好好味!
✍🏻 / 雜錦:雞肉腸
普通日常食材,但燒完即食堅正~雖然好易燒燶咗😛✨
✍🏻 / 雜錦:蔬菜雜錦
有雞髀菇、菜肉瓜、茄子同冬菇。當中以茄子蘸燒肉汁最好味。以前燒過鮮冬菇覺得好好味,而今次燒呢隻係乾身啲嘅冬菇,口感都幾特別,食得太多肉都要食吓菜🍆✨
✍🏻 / 湯品:人參雞湯
熱辣辣上枱,見到有雞肉同紅棗,飲落都幾足料👍🏻✨
🎁食飽咗仲會免費附送甜品啫喱,仲要係classic嘅羅拔臣啫喱添!
💬派心心時間
💵埋單價錢:HK$739/2人