2022-01-07
" 𝑂𝑛𝑒 𝑚𝑢𝑠𝑡 𝑠𝑎𝑣𝑜𝑟 𝑡ℎ𝑒 𝑐𝑜𝑓𝑓𝑒𝑒, 𝑡𝑜 𝑎𝑐𝑡𝑢𝑎𝑙𝑙𝑦 ℎ𝑎𝑣𝑒 𝑖𝑡."最中意發掘唔同嘅小店😚有時候有啲Cafe好多人好嘈吵所以我個人鍾意去啲靜靜地嘅Cafe🥰今次帶大家去北角小巷入面嘅一間Cafe位置少少偏僻 不過水泥風嘅門口好易認大家可以過嚟享受下me time hea下 店內座位只有十個之內 環境好舒適😚主打唔同coffee 好想試佢地hand drip💧 仲有non coffee類 同各種輕食 推介試下佢地嘅 croffle 同其他甜品 同咖啡絕配☕️———————————————————————————〖 𝔹𝕒𝕔𝕠𝕟 & ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖 ℂ𝕣𝕠𝕗𝕗𝕝𝕖 🥓🧀🥐🧇 〗💰57What's croffle❓It's croissant 🥐 and waffle🧇 ❕面層嘅waffle外脆內軟再配合croissant 嘅酥脆、軟熟嘅口感😽仲帶有牛油香🧈簡直係完美嘅配搭💕食落富有咸香 再加上香脆而又風乾左嘅煙肉碎 不過芝士有點乾 如果係半溶會更好🥰令口感更豐富更有層次 衝激我嘅味蕾👅〖 𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙𝕒 𝕊’𝕄𝕠𝕣𝕖 ℂ𝕠𝕠𝕜𝕚𝕖𝕤🍵🍪 〗💰38S'More嘅忠實f
最中意發掘唔同嘅小店😚
S'More嘅忠實fans💕🙌🏻
曲奇🍪外脆內流心😍
抹茶味十分香濃 帶少少甘香
仲有半溶拉絲棉花糖😽太邪惡了吧
甜度適中 唔怕好肥膩!
〖 𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙𝕒 𝕃𝕒𝕥𝕥𝕖🍵 〗💰50
佢地用左小山園抹茶粉🍵
飲落較重奶味 帶有淡淡嘅抹茶味🤪
不過可以再濃啲 個人中意較回甘嘅
但都知有人未必中意嗰種好濃嘅回甘 尼杯就岩晒喇!
〖 𝕃𝕒𝕥𝕥𝕖☕️ 〗💰45
心心拉花好靚💛
咖啡味香濃☕️帶有少少烘焙嘅香氣
偏fruity 淡淡果香
飲落好順滑👏
———————————————————————————
評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 7.5/10
⏰ 𝕄𝕠𝕟-𝔽𝕣𝕚: 𝟘𝟡:𝟘𝟘-𝟙𝟠:𝟘𝟘
⏰ 𝕄𝕠𝕟-𝔽𝕣𝕚: 𝟙𝟘:𝟘𝟘-𝟙𝟠:𝟘𝟘
#eatwithnous_cafe
#eatwithnous_北角
#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #instafood #coffeelover #likesforlikes #hkgirl #coffee #photography #hongkong #foodoftheday #matcha #waffle #insane #美食 #相機食先 #咖啡 #窩夫 #吃貨 #打卡 #手機食先 #北角美食 #小店