2024-02-03
☁️🪨🧋【 圓貝 】🧋🪨☁️⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄飲珍珠奶茶都唔一定係邪惡,「Mother Pearl 圓貝」就提供咗比較健康嘅選擇🌿佢哋堅持採用健康高質食材,提供冇罪疚感嘅茶飲同小食,純素人士都適合,可以話係香港珍珠奶茶界嘅先驅💥♥️「圓貝茉奶珠」🧋茶底係鳳凰茉莉花茶,配燕麥腰果奶、活性炭珍珠、奇亞籽,味道比較清淡,但充滿花香🌸最特別係我揀咗綠色嘅「抗氧抹茶珠」,有助消脂減重,正🤭💙「藍天白雲」🧋材料包括有:柚子、椰子奶蓋、芒果、百香果、椰子花蜜、藍藻岩鹽糖漿、燕麥腰果奶、蝶豆花奇亞籽啫喱……當中藍藻糖漿係香港自家工場每日新鮮製作,絕非藥水糖漿,清新又好飲🤩🍪「麻糬曲奇」佢哋而家仲推出咗「麻糬曲奇」,有抹茶海鹽、紅絲絨、特濃朱古力、英倫伯爵等口味🤎我揀咗伯爵茶味,咬開內裏麻糬軟糯煙韌,外層曲奇鬆脆,正👏🏻🥟「爆芝脆批」肚餓嘅話仲可以試吓佢哋嘅「爆芝脆批」,揀咗「芝士洋蔥」口味,配「西班牙莎莎醬」,少少一件,香濃好味😋⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄Just Jasmine with Antioxidant Matcha Pearl🧋圓貝茉奶茶($42)配 🟢抗氧抹茶珠
⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄
♥️「圓貝茉奶珠」🧋
💙「藍天白雲」🧋
🍪「麻糬曲奇」
🥟「爆芝脆批」
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄
🧋圓貝茉奶茶($42)
配 🟢抗氧抹茶珠
Glimpse of Sunburst
☁️藍天白雲($48)
CHEESY CRUST EMPANADAS :Cheesy Onion
🥟爆芝脆批:芝芝洋蔥($32)
Earl Grey Mochi
🍪英倫伯爵麻糬($34)
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄
⋄
📍地址:圓貝 (旺角MOKO新世紀廣場)
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場MTR樓M31號舖
⋄
#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami旺角 #旺角美食 #圓貝 #motherpearl #燕麥奶 #香港純素 #香港素食 #純素 #純素珍奶 #珍珠奶茶 #植物奶 @motherpearl.world