2022-11-14
得知呢間喺香港首間波斯菜餐廳, 所以要過嚟試吓! 餐廳 乾淨整齊,其中一面用咗鏡面飾牆, 餐牌用了充滿民族風嘅地氈圖案作封面~同友人點了🌯Kebab Lovers ($688), 上枱時真係嘩一聲🤩原來都幾大碟,份量足夠產3-4個人食, 對於2個人來講有點吃力, 真係飽到捧住個肚!入面有齊雞牛羊豬肉串,超豐富!肉串、蔬菜、雞翼烤到剛剛好同時有焦香~雞胸同羊肉就較為乾~🍚Saffron rice好香,粒粒分明有咬口,而最底的🫓Naan吸到咗肉汁,包住啲餡嚟食幾正!我地食的時間都無將所有材料包住食,反而係每樣都試下單獨包住再加醬汁咁食都好好味~🌟而個人重點推介係三款醬料!有辣醬、青醬同蒜醬,青醬同蒜醬好食到我要再Encore😋無論係沾肉或撈飯都好好食!(加醬係唔需要加錢㗎~)🌺最後叫咗Bastini 藏紅花雪糕($68),幾特別,超濃玫瑰味,懵裝上都寫咗係用口感似雪芭多啲~ 我哋另外都叫咗藏紅花檸水, 味道普通,所以就冇特別講啦~唯一缺點係地點稍為偏僻及位於斜路, 店舖的座位亦比較少,所以最好先預約~
我哋另外都叫咗藏紅花檸水, 味道普通,所以就冇特別講啦~