2020-12-15
@kan.teen細細個已經發現原來自己係個抹茶控💚一直都好鍾意搵啲專食抹茶嘅鋪頭 想試多啲唔同程度&品種嘅抹茶🌱☺️.👅京林抹茶芭菲 $88聲稱全日本首創經典抹茶芭菲!🍨💚個日傍晚時間去無曬軟雪糕🍦得翻硬添咁啱我都鐘意硬......雪糕喎😋💋抹茶雪糕入口嘅時候知乜特別感覺 到後尾抹茶味就會係喉嚨湧上嚟🎋再散發到口中每個角落🥰🍃抹茶味回甘味濃💚苦澀偏重少少 覺得甜度適中😋抹茶啫喱好滑溜🍨丸子🍡好煙韌食到底仲有梨子粒 有少少咬口🍐好特別 成件事fresh左啊🌱.👄總結對我一個人去食講價錢有少少貴🤣其實個份量夠2-3個朋友分享👩👩👧計翻唔算貴!而且雪糕抹茶味濃🍃又多 唔係淨係得cream~———📍京林屋 (明宮閣) (太古)太古太古城道22號明宮閣地下G406號舖#kanteen香港 #kanteen抹茶控 #kanteen太古 #kanteen甜品有第二個胃 #kanteen日本菜
👅京林抹茶芭菲 $88
聲稱全日本首創經典抹茶芭菲!🍨💚
抹茶啫喱好滑溜🍨丸子🍡好煙韌
👄總結
———
📍京林屋 (明宮閣) (太古)
太古太古城道22號明宮閣地下G406號舖