2023-05-24
煲仔飯同酸菜魚都食得多 但都係第一次試瓦煲仔酸菜魚😆 呢間係鰂魚涌嘅「紅館」有全港首創嘅煲仔酸菜魚之外 大支裝啤酒仲買一送一 而且仲有戰鬥碗😎 另外仲送每人一杯白酒俾我哋飲~ 店面唔算大蛋都坐得舒服 好有人情味 而且仲有唔少遊客光顧😚 除咗老闆熱情之外 當日坐隔籬枱嘅外國人仲好主動同我哋傾偈🤣✻招牌酸菜魚 (龍利柳HKD158/滑魚片HKD198)全港首創嘅煲仔酸菜魚 即叫即煮 熱辣辣咁上枱🔥 以瓦煲仔上除咗賣相靚之外 仲可以保溫~ 佢可以揀龍利柳或者滑魚片 我哋揀咗滑魚片🐟 份量好都幾多而且好足料 滑魚片魚質真係好滑 而且都好厚身 我哋怕辣揀咗小辣覺得辣度啱啱好唔會太辣又夠惹味🥰 正✨✻ 清雞湯薯粉 HKD28薯粉口感煙韌 我同男朋友都幾鍾意佢嘅口感~ 清雞湯清清地 亦可以將啲薯粉放落酸辣魚度一齊食😚✻青島啤酒話明大排檔風味又點少得飲啤酒呢😆🍻呢度叫酸菜魚可以加HKD25配青島大啤一大支!又或者HKD42 買一送一😳 勁抵!另外仲有有戰鬥碗飲啤酒🍻 「飲勝」😎🤝🏻
✻招牌酸菜魚 (龍利柳HKD158/滑魚片HKD198)
✻ 清雞湯薯粉 HKD28
✻青島啤酒