2020-09-24
鮮芋仙最近推出左款限定定冰品——雪山雙芋牛奶冰🍧作為芋頭/芋圓關注組嘅永久會員,又點會錯過呢個機會呢?出左無一個禮拜就即刻仆去食🥶睇嚟芋頭同芋圓嘅魅力真係唔簡單,閒日夜晚都要等半個鐘先有位😭🟪 雪山雙芋牛奶冰 ($65) (加芋圓 $6)首先份量真係唔惹少,成個洗臉盤咁大🤣一個人真係無可能食哂🙂芋泥鋪滿哂成個冰,一啲都無慳,配料仲有芋頭、小芋圓同雲尼拿雪糕🍦店員仲唔小心幫我地加料加左焦糖醬,點知成件事再好味左😋芋頭芋泥都超級綿滑,芋泥就打到好細,配埋牛奶冰同雪糕真係一流💯作為芋圓長期top fans,對住芋圓嘅煙韌程度同大小都超級講究,見到得小芋圓我又點會放過佢?即刻加碼叫埋大芋圓雙重享受🤪果然真係正好多,但小芋圓都無令我失望,都仲係好煙韌帶淡淡嘅芋頭同蕃薯味🥰成個冰份量又夠又唔甜,芋頭芋泥芋圓都處理得好好,全部嘢都好適中👍🏻無得飛去台灣就真係要嚟過下口癮試下呢個芋頭combo💜絕對有台灣嘅感覺💕
🟪 雪山雙芋牛奶冰 ($65) (加芋圓 $6)