2020-10-19
舊K11呢間主打千層蛋糕嘅甜品店 睇落唔錯 叫咗個Tea 點知完全中曬伏‼️🤦🏼♀️嬲到要俾差評🙃▪️休閒下午茶🍴($138/位)呢款K11限定嘅Tea Set包括:- 迷你手工堡(二選一) - 自選千層蛋糕 (一款)- 莓香奶凍 (Panna Cotta)- 精選糕點(自家製鬆菠蘿酥)🔹免治雞肉堡 配新派咖喱蛋黃醬 🔹海鮮蝦堡 配新派鹹蛋黃醬分別揀咗每樣各一 呢兩款漢堡嘅味道都ok 🔹斑斕千層糕蛋糕🌱呢款係招牌 order嘅時候見佢賣剩一件 諗住都幾受歡迎 點知食落去係完全冇斑斕味🤷🏽♀️ 成件cake得cream味😖🔹紅桑子千層蛋糕🍰味道唔差 但整體嘅cream都係多咗啲 另外仲有杯莓香奶凍🍓同埋菠蘿酥菠蘿酥一pat嘢咁😖飲品方面 分別叫咗茶🍵 同咖啡☕️茶係冇得refill 一杯上 冇壺😐 Black coffee應該好難做得差 但呢杯嘢竟然係渾濁!!! 🤢明顯係冇隔渣 兩杯飲品都係唔滿嘅 枱上面有支水 不過唔知放咗幾耐 喺疫情底下真係唔敢飲🤧 感覺要人乾哽啲嘢食🙂總括嚟講 呢個下午茶係超失望🙅🏽♀️ 唔明點解可以咁多好評🤷🏽♀️ ---------🍴食物:2/10🏝環境:2/10🛋服
▪️休閒下午茶🍴($138/位)
呢款K11限定嘅Tea Set包括:
- 迷你手工堡(二選一)
- 自選千層蛋糕 (一款)
- 莓香奶凍 (Panna Cotta)
- 精選糕點(自家製鬆菠蘿酥)
🔹免治雞肉堡 配新派咖喱蛋黃醬
🍴食物:2/10
🏝環境:2/10
🛋服務:5/10
💲價錢:6.5/10
💥翻兜指數:0/10 (唔會再去)
✨CP值:3/10