2021-04-22
日式料理餐廳嘅裝潢高檔,環境氣氛唔錯。而且選用日本直送嘅食材,仲曾經連續五年獲得米芝蓮推介,質素有保證😉!.🟧前菜🟧當日嘅午市前菜分別係:茶碗蒸、薯蓉、沙律。茶碗蒸又滑又鮮甜,仲餡料豐富👍🏻!.🟧主菜🟧主菜方面,選擇咗以下兩款午市套餐~.🔸 (HK$420)呢個壽司套餐有8款壽司/卷物,包括:油甘魚、血引、劍魚、金目鯛、帶子、赤身、牡丹蝦、馬糞海膽(卷物),每款都好新鮮🤤。套餐仲配有熱烏冬一碗,食完壽司再食烏冬,十分滿足🤰🏻。.🔸 (HK$370)特上刺身丼飯以特大嘅陶瓷碗盛載,醋飯上面疊滿咗唔同嘅刺身,賣相非常吸引😍!當中包括:海量又大粒嘅三文魚籽、馬糞海膽、牡丹蝦、火炙過嘅金目鯛、帶子、赤身、油甘魚、劍魚等等,味道鮮甜❤️!套餐仲配有麵豉湯一碗,湯入面有好多櫻花蝦,十分特別!.🟧甜品/咖啡🟧午市套餐可揀選甜品或咖啡,二選其一。於是就點咗一份甜品同一杯咖啡。雖然甜品唔係我期待嘅雪糕夾餅,而係黑芝麻雪糕😆,但呢個雪糕嘅芝麻味都幾濃幾好味😁。而咖啡同樣味道香濃。.✨妹豬仔👧🏻💬: 整體來講,日式料理餐廳嘅食物超高質,係視覺同味覺嘅雙重享受🥰!服務方面亦十分貼心,提供咗熱毛巾俾客人於用餐前抹
🟧前菜🟧
🟧主菜🟧
主菜方面,選擇咗以下兩款午市套餐~
🔸[Sushi Set Lunch] (HK$420)
🔸[Deluxe Chirashi] (HK$370)
🟧甜品/咖啡🟧
✨妹豬仔👧🏻💬: 整體來講,日式料理餐廳嘅食物超高質,係視覺同味覺嘅雙重享受🥰!服務方面亦十分貼心,提供咗熱毛巾俾客人於用餐前抹手,值得一讚👍🏻!
(以上價錢僅供參考,一切以日式料理餐廳為準)