2022-05-06
“𝑊ℎ𝑎𝑡 𝑐𝑎𝑚𝑒 𝑓𝑖𝑟𝑠𝑡, 𝑡ℎ𝑒 𝑐ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑜𝑟 𝑡ℎ𝑒 𝑒𝑔𝑔? 𝐼 𝑑𝑜𝑛’𝑡 𝑐𝑎𝑟𝑒, 𝐼 𝑒𝑎𝑡 𝐵𝑂𝑇𝐻!”今次等我皺生化身成鄭家穎🧑🏽 同大家一齊去叫雞啦🤩不過唔好誤會啊😏 只係銅鑼灣嘅樓上雞煲~米走雞🐣依間雞煲嘅雞隻隻都後生嫩滑 屢試不厭😍環境方面相當闊落 比起好多火鍋放題店更舒適🤪而且火配搭料仲有好多選擇好高質👍🏻———————————————————————————〖火焰麻辣雞煲🔥(小 2-3人)〗💰198打邊爐最緊要係個爐 食雞煲最緊要就係隻雞啦😍今次我地就試左依個火焰麻辣雞煲 正所謂夏日就係要熱辣辣嘛🔥佢地有提供不同程度嘅辣🌶記住量力而為啊 如果唔係第二日就火燒後欄😏果然係雞煲專門店 依度嘅雞真係皮光肉滑🤩咬落去有口感 但一啲都唔韌❗️加埋充滿後勁嘅辣 真係辣得好過癮啊👏大家真係米走雞啊😤〖 霜降PRIME牛板腱 (小)〗💰198打邊爐點可以冇肥牛呢🤤雖然牛肉嘅脂肪比唔算高,但勝在牛味夠濃郁🥳每一塊都係薄切 所以食落都唔會鞋身 不過不失 不過老老竇竇 以依個質量來計 我個人認為價錢有少少貴🙈〖竹笙墨魚滑 (半份)〗💰53仲煩惱緊食竹笙定墨魚滑好?
依間雞煲嘅雞隻隻都後生嫩滑 屢試不厭😍
大家真係米走雞啊😤
〖 霜降PRIME牛板腱 (小)〗💰198
打邊爐點可以冇肥牛呢🤤
〖竹笙墨魚滑 (半份)〗💰53
仲煩惱緊食竹笙定墨魚滑好?😏爭咩啊❗️溝埋來做竹笙墨魚滑吖笨 依碟野其實幾有驚喜🤩 爽口嘅竹笙包住彈牙嘅墨魚滑
而且竹笙索晒雞煲湯底嘅精華🤤好入味😍
〖手打五寶拼盤 (半份)〗💰63
依個拼盤分別有 墨演🦑 蝦演🦐 鯪魚演🐠 豬肉演🐷 同M5和牛演🐮啱晒眼闊肚窄嘅大家😏每一粒都係由人手親自打出來 所以食落特別彈牙😬
咬嘅時候大家要小心啊❗️ 因為啲丸有好多汁爆出來 唔小心嘅話會燙親個嘴😂
我個人最鐘意和牛演😍
因為不但味道香濃 而且爆出來嘅牛汁真係好juicy 🤤 墨魚演仲有一粒粒墨魚🦑
〖鮮炸響鈴 (半份)〗💰32
浸埋啲湯底好入味🥰
人地就搶肥牛 我地就搶啲菜來食😂
We realised we are old 🙈
———————————————————————————
評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 7/10
📍旺角彌敦道761號太子藍馬之城2樓
📍觀塘興業街4號The Wave 3樓
📍長沙灣青山道379號昭德大廈地舖
⏰ 𝗠𝗼𝗻-𝗦𝘂𝗻: 𝟭𝟮:𝟬𝟬-𝟮𝟮:𝟬𝟬
☎️ 𝟵𝟯𝟰𝟭 𝟱𝟵𝟯𝟭 (𝘄𝗵𝗮𝘁𝘀𝗮𝗽𝗽- 𝗖𝗪𝗕)