2020-11-02
@kan.teen我真係好鍾意食燒肉啊打邊爐呢啲嘢🔥食肉獸表示:可以食到好多肉肉🤰🏻滿「肚」而歸 好滿足架😆今次好多謝激安燒肉工房邀請我去試食啊💛等我可以食足好多款和牛🥩🐄有得同大家分享👐🏻.👅九宮格燒肉盛盒 $288呢個價錢真係好抵食🔥令客人可以用一個價錢就試到唔同款💛當中有唔同部位嘅九款牛肉🐄仲有幾款和牛添😋✨✨✨令我最有驚喜係:🐄鹿兒島A4和牛三角❤️(九宮格中間個格):油花分佈平均 同時油脂感重🤤口感細嫩 完全無筋 牛味濃郁🥩🐄仲有黑毛牛梅花:肉質超腍🥢牛味重🐄另外草飼牛肋條:醃得入味又唔會太鹹😋反而安格斯牛三角🐄嗰日食就覺得佢牛味較淡☁️.👅紫菜月見飯 $28類似牛角飯🤣呢個都好豐富 有好多燒汁 飯素同類似x老闆嘅脆紫菜 重點係有生蛋黃🍳一吉開 啲蛋汁流岀黎 沾滿每一粒飯🍚一碗飯都咁juicy💦勁幸福啊😭😭.👅鮑魚 $28 新鮮🌻唔腥 口感有韌性 但有少少難咬.👅廣島蠔 2隻 明太子口味 $28呢個價錢來講都幾大隻💦口感飽滿🦪無腥味 完全無沙 應該洗得幾乾淨🤔!.👅燒菠蘿 $12新鮮菠蘿果然好甜好多汁💦每啖都食到一絲絲菠蘿肉🍍.👅Asahi 啤酒 $28 👅百香果梳打 $28Be
👅九宮格燒肉盛盒 $288
👅廣島蠔 2隻 明太子口味 $28
👅燒菠蘿 $12
新鮮菠蘿果然好甜好多汁💦每啖都食到一絲絲菠蘿肉🍍
👅Asahi 啤酒 $28 👅百香果梳打 $28
Beer就唔講啦🤣呢個百香果梳打應該係佢哋自家製嘅🍹有好多百香果粒🍊好清新✨✨好啱食燒肉嘅時候飲 解膩~
👄總結
性價比高 抵食🔥肉類有好多款🐄又高質 絕對對得住價錢!而且有良心💛好值得支持啊!仲發現老闆好了解食材xd🥩好有heart~💛
———
@kan.teen
📍激安燒肉工房 (筲箕灣)
筲箕灣新成街8號新成中心地下F號舖
#kanteen香港 #kanteen筲箕灣 #kanteen燒肉 #kanteen良心幫襯
🧚🏻♀️kanteen提提你🧡大家去嘅話 係筲箕灣道向西灣河方向直行 會見到馬會,再直行 跟住有個小路口 向左轉行上少少就到。